Linda Baarslag

Aanjager Leefbaarheid & Projectmanager

Ze is graag de spin in het web, die de juiste draadjes met elkaar verbindt en het overzicht houdt. In haar functie als Aanjager voor onze werkgebied Leefbaarheid én projectmanager komen haar brede interesse in het platteland én de verbindende factor samen.

Thematrekker Leefbaarheid
LEADER-coördinator
Procesbegeleiding integrale dorps- en gebiedsvisies en -plannen
Meer weten

Opgegroeid in kleine dorpjes in Salland

 

Linda is opgegroeid in diverse kleine dorpjes in Overijssel en woont nu met haar gezin in een klein dorp in het buitengebied van Bathmen. Mede daardoor heeft Linda een brede interesse in de agrarische sector en alles wat te maken heeft met het platteland.

‘De leefbaarheid van ons dorp is iets dat de laatste jaren al veel besproken is geweest en waar ik ook graag een steentje aan bij draag. Ik breng hier de behoeftes en wensen van bewoners in kaart en houd me bezig met het werven van sponsoren voor ons nieuwe buurthuis het NaoberLOOkaal. Dit sluit goed aan bij mijn rol als projectmanager bij Stimuland, waarbij ik in opdracht van dorpsraden, buurt- en dorpshuizen, gemeenten en provincies procesbegeleiding bied van integrale dorps- en gebiedsvisies en -plannen.

“Mijn interesse voor het platteland en het zoeken naar verbinding komt samen bij Stimuland”

Na haar studie Dierwetenschappen is ze aan de slag gegaan in de productontwikkeling van voeders voor jonge dieren, biggenvoeding. De maatschappelijke impact van de projecten heeft een rol gespeeld in de keuze voor Stimuland. Dat haar brede interesse in het platteland én de verbindende factor komen samen in de functie bij Stimuland, is voor Linda de reden geweest om de overstap te maken naar Stimuland. Eerst met name in de agrarische projecten, maar inmiddels is het samenwerken met inwoners aan toekomstperspectief ook echt haar passie geworden. De bewoners faciliteren, zodat ze zélf de plannen kunnen uitvoeren.

Projecten rondom leefbaarheid

Het is dan ook niet gek dat Linda inmiddels Aanjager Leefbaarheid is geworden bij Stimuland, In deze rol is zij voortdurend op zoek naar nieuwe kansen om de leefbaarheid op het platteland in Nederland te verbeteren. Daarnaast is ze LEADER-coördinator Noord Overijssel en biedt zij in opdracht van dorpsraden, buurt- en dorpshuizen, gemeenten en provincies procesbegeleiding van integrale dorps- en gebiedsvisies en -plannen.