Voor een vitaal platteland

Met ons team enthousiaste Stimulanders zetten we ons in voor een vitaal platteland. We begeleiden betrokken inwoners en actieve gemeenschappen voor een leefbaar platteland met voldoende voorzieningen en een gevoel van samenhorigheid. Met agrarische ondernemers en hun omgeving werken aan een duurzame landbouw, met eerlijke prijzen voor de boer en een natuurrijk landschap. We streven dus naar een leefbaar, welvarend en duurzaam platteland waarin alle perspectieven in harmonie samenkomen.

Meer over ons

Onze kernwaarden

Het draait om jou

Vertrouwen verbindt ons

Op denken volgt doen

Het draait om jou

De menselijke maat staat centraal in onze manier van werken. Dat betekent dat we oprecht luisteren naar elkaar en ons betrokken voelen bij zowel boeren, bewoners, overheden als collega’s. Want als we alles kunnen bespreken en we daadwerkelijk naar elkaar luisteren, ontstaan er duurzame relaties en toekomstbestendige oplossingen.

Vertrouwen verbindt ons

Vertrouwen is de weg naar verbinding tussen bewoners, boeren en overheden. Die verbinding is nodig om ruimte te geven aan bottom-up-initiatieven, om wederzijds begrip te creëren voor elkaars standpunten en voor het delen van verantwoordelijkheid in het ontwikkelen van duurzame oplossingen. Als onafhankelijke organisatie vervullen we deze belangrijke brugfunctie.

Op denken volgt doen

Wij zijn doeners en doorpakkers, zonder daarbij een gedegen denkproces over te slaan of de regie uit handen te geven. Onze kracht ligt in het activeren van ontwikkeling en het maken van praktisch toepasbare plannen die gekoppeld kunnen worden aan concrete en haalbare vervolgstappen. We laten meer achter dan alleen een goed rapport.

Onze droom voor het platteland

Wij dromen van een platteland dat aantrekkelijk en leefbaar is voor de inwoners, dat economische stabiliteit geeft aan de agrarische ondernemers en waar de beschikbare ruimte in harmonie met de natuur wordt gebruikt. Met onze integrale benadering, bottom-up werkwijze, aandacht voor de mens en onze daadkracht, maken we daarbij het verschil voor het platteland in heel Nederland.

Dat doen we met enthousiaste Stimulanders die geworteld zijn in verschillende regio’s op het platteland. Ze beschikken over een variatie aan kennis en ervaring en hebben allemaal een warm hart voor het platteland en de mensen die daar leven en werken. Zonder onze manier van werken, samen met inwoners en agrarische ondernemers, vindt er geen omslag plaats in het landelijk gebied.

Ontdek ons team