Diane Stap

Aanjager Duurzame landbouw & Projectmanager

Diane heeft een scherp ondernemersinstict en een hart voor duurzame landbouw. Met haar tomeloze creativiteit en ideeën creëert zij nieuwe concepten en weet ze altijd de juiste mensen met elkaar in verbinding te krijgen.

Aanjager Duurzame landbouw
Eiwittransitie
Senior projectmanager
Meer weten

Nuchtere boerendochter uit de polder

 

Haar ouders hadden een akkerbouwbedrijf in de Noordoostpolder en als boerendochter vond ze in eerste instantie vooral het tractor rijden belangrijk. Later fascineerde het haar steeds meer dat je als boer zo zorgvuldig bezig bent met het planten en laten groeien van een gewas – zoals wortels. Maar als na het rooien, de laatste wortel op de kieper gaat en van ’t erf afrijdt – dan weet je als boer niet wat er gebeurt met die wortel.

Diane bleef geïnteresseerd in de agrarische wereld maar wilde wel van het erf af en studeerde Internationale Agrarische Handel aan Van Hall Larenstein. Na haar opleiding heeft ze in verschillende schakels van de keten gewerkt. De laatste jaren met haar eigen bedrijf vooral op het gebied van innovatieve projecten om deze schakels meer met elkaar te verbinden.

Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg

Diane heeft een brede interesse, is zeer ondernemend en zet in haar vrije tijd graag stappen op mooie wandelpaden. Nu ze al enige tijd in Drenthe woont zijn daar genoeg mogelijk om op pad te gaan en te genieten van de mooie, groene omgeving.

Ze denkt graag in kansen en haar motto is: ‘als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg’. Wanneer iets nog niet gedaan is, denkt Diane graag mee hoe het wél kan. Ze is niet competitief maar wel resultaatgericht, sociaal maar niet sociaal wenselijk en bovenal blijft ze de nuchtere boerendochter uit de polder.