Suzanne Harink - Stimuland

Suzanne Harink

bestuurssecretaris & senior projectmanager

Efficiënt organiseren met gevoel voor (politieke) verhoudingen

Haar dienstverlenende instelling en inhoudelijke kennis, haar gevoel voor (politieke) verhoudingen en nuchtere efficiënte aanpak zet Suzanne Harink dagelijks in als onze bestuurssecretaris. Ze ondersteunt onze directeur-bestuurder, het managementteam en de Raad van Toezicht en houdt zich bezig met bestuurlijke, beleidsmatige, organisatorische en juridische vraagstukken. ‘Ik heb een brede maatschappelijke interesse en zorg er graag voor dat een organisatie soepel draait en dingen geregeld worden. Daar haal ik plezier en voldoening uit’, vertelt ze enthousiast.

Suzanne is geen ‘stilzitter’ zo blijkt uit de verschillende vrijwillige (bestuurlijke) functies die ze door de jaren heen al (heeft) vervuld. ‘Sinds mijn 18e ben ik al lid van het CDA, waarvoor ik onder andere in besturen en in een lijstadviescommissie heb gezeten. Doordat het CDA op veel plekken actief is, denk aan gemeenten, waterschappen en provincies, blijf ik op de hoogte van wat er overal speelt en dat spreekt me aan.’ Daarnaast doet ze al sinds haar 15e aan touwtrekken en was ze onder andere medeorganisator van het wereldkampioenschap 2022 in Holten ‘Het was een monsterklus’, klinkt het hartgrondig en tegelijkertijd enthousiast.

Suzanne groeide op in Oele, een hechte buurtschap bij Hengelo (OV), en verhuisde vanwege de liefde naar de Borkeld, ook een buurtschap maar dan bij Holten. ‘Beide buurtschappen zijn hecht en er wordt regelmatig van alles georganiseerd om de gemeenschapszin levend te houden’, vertelt ze met een warme glimlach. ‘Dat is heel belangrijk, vooral omdat er in dergelijke buurtschappen geen voorzieningen meer zijn. Het spreekt me dan ook aan dat Stimuland zich sterk maakt voor sociale cohesie en het vitaal en toekomstbestendig maken/houden van plattelandsgemeenschappen.’