Stimuland Jaarverslag 2023

04 juli 2024

Download hieronder ons jaarverslag 2023, waarin we terugblikken op een dynamisch jaar. Er liggen grote opgaven en uitdagingen op het platteland en we merken dat veel opdrachtgevers, zoals overheden, boerencollectieven of inwonersinitiatieven, behoefte hebben aan kennis, ervaring en capaciteit. We zijn blij dat ze daarvoor onze ondersteuning en begeleiding inschakelen, wat resulteerde in mooie projecten en samenwerkingen in 2023. Tegelijkertijd was 2023 een jaar waarin we belangrijke stappen hebben gezet in de transitie van onze eigen organisatie om daarmee toekomstbestendiger te worden en onze ambities waar te kunnen maken. Kortom, 2023 was een dynamisch jaar waarin we met de blik vooruit werkten aan zowel de transitie van het landelijk gebied, als onze eigen transitie. Hoe we dat deden, lees je in ons jaarverslag.

Bekijk het jaarverslag

Stimuland Jaarverslag 2023

 

Jaarverslag nieuwsbrief special

Lees daarnaast onze nieuwsbrief die volledig in het teken staat van 2023! Hierin vind je onder andere:

Terugblik directeur Ingrid Jansen

‘2023: een roerig jaar voor het landelijk gebied en de agrarische sector’, aldus Ingrid Jansen.

Terugblik Ingrid Jansen op 2023

 

Terugblik voorzitter RvT Roger de Groot

Sinds september 2023 is Roger de Groot voorzitter van onze raad van toezicht. Een functie waar hij naar eigen zeggen niet naar op zoek was, maar waar hij wel volmondig ja tegen heeft gezegd. Hoe kijkt hij terug op de afgelopen periode en wat is hem zoal opgevallen?

Voorzitter RvT Roger de Groot over 2023

 

Waar werkten we aan in 2023?

In 2023 hielpen we onder andere 6 dorpen bij het ontwikkelen van hun eigen dorpsvisie en ondersteunden we 18 bewonersgroepen en samenwerkingsverbanden. Onze erf- en plattelandscoaches bezochten in Overijssel en Utrecht maar liefst 108 nieuwe erven om met de eigenaar te sparren over de toekomst van zijn of haar erf. Daarnaast werkten we mee aan 6 onderzoeken en beleidsadviezen en werkten we in totaal aan 90 projecten. We kunnen niet alles laten zien, maar delen wel graag 3 interessante projecten met je.

Waar werkten we aan in 2023

 

Heb je vragen over ons jaarverslag?

Neem contact op met Stimulander Ingrid Jansen