Nieuws

Lees hier meer over de actuele ontwikkelingen en projecten van Stimuland, blogs en bijeenkomsten. Heeft u nieuws dat past op deze pagina? Neem dan contact op met Stimuland E: info@stimuland.nl

Nieuwe kansen!

Annemarie Dubbink is projectleider van 4D. Afgelopen december nam ze deze rol over van Ed Wezenberg. Ze was al langer betrokken bij het project. In deze column kijkt ze vooruit en blikt ze terug.

Meer lezen

21-01-2021

Boerendochter Babke helpt Sallandse boeren

Stimulander Babke Roeterdink is samen met collega's Hendry van Ittersum en Linda Baarslag werkzaam als erfcoach. In een interview met De Stentor legt ze uit wat een erfcoach precies doet.

Meer lezen

12-01-2021

Stimuland wil haar rol als verbinder tussen praktijk en beleid versterken

Om praktijk en beleid dichter bij elkaar te brengen ondersteunt Stimuland al jarenlang initiatieven uit de samenleving. Ook overheden kunnen gediend zijn met deze kennis. Daarom biedt Stimuland een kort coachingstraject aan voor ambtenaren.

Meer lezen

12-01-2021

Leefbaarheidsalliantie Gelderland blijft zich inzetten voor bewoners!

Voor het vijfde jaar op rij zal de Leefbaarheidsalliantie Gelderland zich inzetten voor het ondersteunen, versterken en stimuleren van bewonersinitiatieven in de provincie.

Meer lezen

12-01-2021

Creatieve mediastage!

Ben jij een student media/communicatie of journalistiek, heb je hart voor het platteland en zie je overal verhalen? Kom dan bij ons stage lopen!

Meer lezen

12-01-2021

‘Kom maar op met je goede ideeën!’

Heb je goede ideeën om je buurt of omgeving mooier, socialer of groener te maken maar weet je niet goed wat de mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met de 4D-makelaar in jouw regio.

Meer lezen

11-01-2021

Kindertheater Molletje gaat online

Vanwege Covid-19 kunnen de educatieve voorstellingen van kindertheater Thuis bij Molletje niet langer fysiek plaatsvinden. Daarom gaat Molletje online met een beetje hulp van het project 4D van Stimuland.

Meer lezen

22-12-2020

Vrijwilligers bedankt!

Vrijwilligers doen werk dat onbetaalbaar is! Al deze mensen vervullen een belangrijke rol in de samenleving. Juist in deze tijd, met minder vrijheid en weinig contact, zijn vrijwilligers de verbindende schakel en letterlijk het lichtpuntje...

Meer lezen

22-12-2020

Fijne feestdagen en een goed, gezond 2021!

We werken al enige tijd thuis. Na een veelbewogen jaar is het tijd om even rust te nemen. We zijn niet bereikbaar in de periode tussen kerst en oud en nieuw. We hopen u in...

Meer lezen

22-12-2020

Terugblik en vooruitblik Stimuland

Begin dit jaar riep Stimuland 2020 uit tot het jaar van het gebiedsgericht werken, want wij maakten ons zorgen over de ontwikkelingen in het landelijk gebied. In het jaar daarvoor zagen we verschillende factoren samenkomen...

Meer lezen

22-12-2020