Vacature Projectsecretaresse m/v/x ( (28 uur)

Wil jij samen met ons team doeners en doorpakkers werken aan projecten met maatschappelijke impact op het platteland? Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en klantgerichte projectsecretaresse.

Wie zijn wij?

Wij zijn Stimuland, de motor achter een vitaal, leefbaar en toekomstbestendig platteland. Dagelijks werken we samen met actieve inwoners, gemeenschappen, agrarische ondernemers, gebiedspartijen en overheden aan een vitaal, leefbaar en toekomstbestendig platteland. We adviseren en ondersteunen, we jagen aan en versnellen en we creëren vertrouwen en verbinding. Schouder aan schouder bouwen we aan duurzaam evenwicht tussen het welzijn van de plattelandsbewoners, economische ontwikkeling en behoud van natuur en biodiversiteit.

 

Wat ga je doen?

Als projectsecretaresse bied je secretariële, organisatorische en administratieve ondersteuning om onze verschillende projecten soepel te laten verlopen. Denk hierbij aan het plannen van afspraken, bijhouden van verschillende mailboxen, organiseren van vergaderingen en bijeenkomsten, opstellen en opmaken van documenten en het bijhouden van de projectadministratie. Met oog voor detail en opmaak zorg je ervoor dat onze documenten mooi verzorgd en in onze huisstijl de deur uit gaan. Verder ben je aanspreekpunt en vraagbaak voor je collega’s en onze externe contacten. Zo werk je in ons team met enthousiaste collega’s samen aan onze droom; een vitaal, leefbaar en toekomstbestendig platteland. Verder draag je actief bij aan de ontwikkeling van onze organisatie en signaleer je waar mogelijk kansen in de markt.

 

Wie ben je en wat breng je mee?

  • Je hebt een warm hart voor het platteland en voor de mensen die daar leven en werken. Dat motiveert je om vanuit jouw rol bij te dragen aan de ontwikkeling van een vitaal platteland.
  • Je vindt het leuk om projectmatig werken en kunt snel en veelvuldig schakelen tussen verschillende werkzaamheden.
  • In de dynamiek van de verschillende werkzaamheden en projecten wacht je niet af maar ga je actief aan de slag. Ondertussen bewaar je het overzicht en stel je prioriteiten.
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal en bent communicatief heel vaardig, zowel mondeling als schriftelijk.
  • Je kunt goed samenwerken in een team, bent accuraat, discreet en betrokken.
  • Je hebt een relevante afgeronde MBO- of HBO-opleiding met werk- en denkniveau en tenminste drie jaar werkervaring in een soortgelijke functie.
  • Je bent bedreven in de gangbare softwarepakketten, zoals Outlook, Word, Excel, PowerPoint, Sharepoint en Teams.
  • Je kunt werken met het layout-programma Affinity Publisher voor het opmaken van verschillende documenten, of bent bereid om dit te leren.
  • Je bent in het bezit van een rijbewijs en eigen vervoer.

 

Wat bieden wij jou?

 

Naast een afwisselende en uitdagende functie, bieden we je veel ruimte voor eigen initiatief en ondersteuning om je vakinhoudelijk en persoonlijk te ontwikkelen. Onze organisatie is dynamisch en groeiende en we houden van doen en doorpakken waardoor geen dag bij ons hetzelfde is. We hebben aandacht voor jouw werk-privébalans, wat betekent dat meer of minder uren in overleg bespreekbaar is en je de mogelijkheid krijgt om thuis en flexibel te werken. Wel zijn maandag en vrijdag verplichte werkdagen in deze functie. Het salaris bedraagt tussen de € € 2.132,- en € 3.552,- bruto per maand op fulltime basis (36 uur per week), conform functiegroep 6. Inpassing in de salarisschaal is afhankelijk van relevante werkervaring. De aanstelling is voor de duur van één jaar met intentie tot verlenging. Last but not least zit een gezellig en ambitieus team en een inspirerende, energieke en gezonde werkplek bij Mr. Green Boutique Offices bij het pakket inbegrepen.

 

Reageer nu!

Herken je jezelf in deze vacature? Stuur dan uiterlijk 15 april 2024 je cv en motivatie naar onze directeur-bestuurder, Ingrid Jansen via hr@stimuland.nl. Je ontvangt uiterlijk 18 april 2024 een reactie op jouw sollicitatie. De sollicitatiegesprekken staan gepland op 22 april 2024. Het navragen van referenties kan deel uitmaken van de procedure.

Wil je graag meer informatie over de inhoud van de functie of over de procedure? Neem dan gerust contact op met Ingrid Jansen via 06 46 60 35 92 of ijansen@stimuland.nl. Meer informatie over onze organisatie vind je op onze site.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.