Nieuwe gebiedsmakelaars West Betuwe

12 november 2019

Sinds half september zijn Annemarie Dubbink en Mirjam Arends aan de slag als gebiedsmakelaar in de gemeente West Betuwe in de provincie Gelderland. De gebiedsmakelaars zijn hét aanspreekpunt voor inwoners in de dorpen en stadjes van de gemeente. 

‘De gebiedsmakelaar kent de verschillende partijen die actief zijn in het gebied en weet wat er speelt. In deze rol breng ik mensen bij elkaar.’ Annemarie zag al mooie voorbeelden voorbij komen zoals een hondenspeelveld. ‘Zo’n speelveld is veel meer is dan een plek voor honden om energie kwijt te kunnen. Mensen komen hier samen om elkaar te ontmoeten, ze maken een praatje en nemen de dag door. Het project heeft dus een sociale functie en dat is ook gunstig voor de leefbaarheid.’

De gemeente West Betuwe heeft een leefbaarheidsbudget en van dit budget kunnen lokale initiatieven van inwoners, die bijdragen aan de leefbaarheid van de kern ondersteund worden. Op deze manier wil de gemeente inwoners te stimuleren om aan de slag te gaan met hun eigen ideeën.  De gebiedsmakelaar heeft hier een essentiële rol in.

De gemeente West Betuwe is ingedeeld in vijf gebieden. In elk gebied is een gebiedsmakelaar actief. Deze medewerkers van de gemeente zijn het aanspreekpunt voor inwoners in de dorpen en stadjes van de gemeente West Betuwe. De gebiedsmakelaar vormt een duo met de gebiedswethouder, die is het gezicht van het gebied namens het bestuur van de gemeente. Stichting Stimuland levert tijdelijk twee gebiedsmakelaars aan de gemeente.

Stimuland is dé specialist op het gebied van leefbaarheid in Overijssel én Gelderland. Wilt u weten wat deze rol inhoudt of wat wij in deze voor u kunnen betekenen, neem dan contact op met onze gebiedsmakelaars Annemarie Dubbink of Mirjam Arends via adubbink@stimuland.nl of 06 – 51 62 58 81 of marends@stimuland.nl of 06 – 13 48 84 72.