Leefbaarheidsalliantie Gelderland blijft zich inzetten voor bewoners!

12 januari 2021

Voor het vijfde jaar op rij zal de Leefbaarheidsalliantie Gelderland zich inzetten voor het ondersteunen, versterken en stimuleren van bewonersinitiatieven in de provincie.

Nieuw in 2021 is het partnerschap tussen de provincie Gelderland en het Oranjefonds. Samen hebben ze onlangs ‘verbind je buurt!’ gelanceerd.  Projectleider Mirjam Arends en projectmedewerker Lilian van Uhm zitten samen in de organisatie van de Leefbaarheidsalliantie Gelderland namens Plattelands Jongeren Gelderland (PJG).

Mirjam geeft aan dat ze blij is met deze samenwerking: ‘De Leefbaarheidsalliantie Gelderland zal nauw contact onderhouden met Oranjefonds. We zullen elkaar versterken waar dat nodig is. Waar sommige initiatieven vooral financiële ondersteuning nodig hebben, bijvoorbeeld via het fonds. hebben andere initiatieven juist meer behoefte aan ondersteuning of meedenken via de Leefbaarheidsalliantie Gelderland. Met een goede wisselwerking tussen het Oranjefonds, de provincie en de Leefbaarheidsalliantie Gelderland kunnen we nog meer voor elkaar krijgen en bewoners met plannen beter ondersteunen.’

Mirjam Arends ziet 2021 dan ook vol vertrouwen tegemoet. ‘Het is een samenwerking waar ik erg enthousiast over ben want de Leefbaarheidsalliantie Gelderland maakt het mogelijk om ideeën van mensen om te zetten in daden en zo kunnen we in de hele provincie een inwoners een stap verder te helpen en samen een fijnere leefomgeving in Gelderland creëren.”

De Leefbaarheidsalliantie Gelderland werkt in opdracht van de provincie Gelderland en bestaat uit de volgende partijen: Zorgbelang Inclusief, Spectrum, Vereniging DKK en Plattelands Jongeren Gelderland (PJG). Stimuland ondersteunt PJG in haar werkzaamheden.

Heb je vragen of wil je weten wat de Leefbaarheidsalliantie Gelderland voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met Mirjam Arends via E: mirjam.arends@pjgelderland.nl  of T: 06 – 13 48 84 72 of Lilian van Uhm via E: lilian.vanuhm@pjgelderland.nl of T: 06 30 18 88 00