Vrijwilligers doen werk dat onbetaalbaar is

16 november 2020

Bedankt voor jouw inzet! Dat is wat we willen uitspreken naar alle vrijwilligers in Overijssel. Vrijwilligers zijn mensen die voor anderen en hun omgeving zorgen. Zij doen dat zonder daar iets voor terug te verwachten. Dit jaar reiken de statenleden en gedeputeerde Roy de Witte van de provincie Overijssel maar liefst 100 vrijwilligersprijzen uit als blijk van waardering voor hun inzet.

Van mantelzorger tot bomen onderhouden, sporttrainer of zorgen voor meer biodiversiteit. Vrijwilligers helpen verenigingen draaiende te houden, helpen met het onderhoud van de directe omgeving en zorgen voor anderen.

Er zijn heel veel vrijwilligers in Overijssel. Met de vrijwilligersprijs staan wij stil bij het belangrijke werk dat zij verrichten. Naast de 75 vrijwilligers uit het sociaal-maatschappelijke veld, die dit jaar een blijk van waardering ontvangen, worden dit jaar voor het eerst ook 25 groene vrijwilligers in het zonnetje gezet.

On Tour

De Overijsselse Vrijwilligersprijs gaat voor de tweede keer on tour – #ovpontour. Statenleden en een gedeputeerde bezoeken de verschillende vrijwilligersorganisaties in de Overijsselse gemeenten. Elke gemeente heeft vier vrijwilligers gekozen, die dit jaar een extra blijk van waardering verdienen. Zij ontvangen uit handen van provinciale statenleden of van gedeputeerde De Witte  de vrijwilligersprijs.

Klik hier voor de video.

 

De Overijsselse Vrijwilligersprijs gaat dit jaar voor de tweede keer on tour. Dit jaar worden er honderd blijken van waardering uitgereikt. Vanzelfsprekend worden hierbij de dan geldende coronamaatregelen in acht genomen.

Meer weten? Check #ovpontour of neem contact op met projectleider Annemarie Dubbink via de mail E: adubbink@stimuland.nl of telefonisch M: 06 – 51 62 58 81. De OVP is een samenwerking van Provincie Overijssel, Stimuland, Vosvi en de plaatselijke vrijwilligersorganisaties.