Stichting Stimuland lanceert de Plattelandspodcast

16 mrt 2021

Stikstof, halvering van de veestapel, woningnood, windmolens en oplossingen voor klimaatverandering. Van alles wordt er geroepen over het platteland en veel actuele problemen moeten in dit gebied opgelost worden. In tweets, korte berichten en discussies worden meningen tegenover elkaar gezet. Maar een oplossing lijkt verder dan ooit.

Stichting Stimuland gaat daarom liever in gesprek met mensen en lanceert de eerste aflevering van de plattelandspodcast, die in het teken staat van de landelijke politiek.

Drenthe wordt bijvoorbeeld nauwelijks genoemd in de verkiezingsprogramma’s. Ook is het de provincie met de minste kandidaten. Kandidaten Sacha ten Hove van Volt Nederland en Eline Vedder-Monaster van CDA (beide uit Drenthe) gingen voor de verandering niet in debat, maar in gesprek met Ingrid Jansen (die meeschreef aan het programma van de VVD) over deze issues.

Stimuland wil in de toekomst meer podcastafleveringen maken over bijvoorbeeld stedelingen, die meer thuiswerken en liever in dorpen gaan wonen. Heeft dat effect op noaberschap? En krijgen mensen wel de kans om écht mee te praten over de windmolens of zonne-akkers in hun omgeving? Heb je ideeën over wat er speelt bij jou in de buurt of wil je meepraten?

Neem dan contact met op met info@stimuland.nl.

Voor vragen over dit persbericht kan je contact opnemen met Ingrid Jansen, directeur van Stimuland.

E: ijansen@stimuland.nl of telefonisch M: 06 – 46 60 35 92

 

Noot voor redactie: de podcast of fragmenten uit deze podcast zijn vrij te gebruiken mits er bronvermelding wordt toegepast. Stichting Stimuland is een non-profit organisatie, die zich inzet voor een leefbaar en vitaal platteland.