Projectmanager Leefbaarheid en Energietransitie (32 – 36 uur)

07 april 2022

Wil jij samen met een energiek team werken aan duurzame ontwikkelingen met maatschappelijke impact op het platteland in (Noordoost-)Nederland? Dit is jouw kans om met ons het verschil te maken! Wij zijn op zoek naar een Projectmanager Leefbaarheid en Energietransitie.

Wat doet Stimuland?
Elke samenleving heeft een vitaal platteland nodig. Een goed ontwikkeld en leefbaar buitengebied met een mooi landschap en ruimte voor natuur is onmisbaar voor een gezonde leefomgeving van dorpen en steden. Het platteland is bovendien het werkterrein van boeren en tuinders, de producenten van ons voedsel. Stimuland maakt zich als onafhankelijke stichting en non-profit organisatie sterk voor een vitaal en toekomstbestendig platteland.

Onze kracht ligt in het verbinden en activeren van ontwikkeling. Stimuland vervult een onafhankelijke brugfunctie om beleidsplannen en uitvoering dichter bij elkaar te brengen. We richten ons op een duurzame, perspectiefvolle agrarische sector en op de leefbaarheid in buurtschappen, dorpen en wijken. Dit doen wij in opdracht van en samen met provincies, gemeenten, waterschappen, bewoners(collectieven), agrariërs en andere organisaties. We brengen energie, we verbinden ambities, kennis en mensen en we denken buiten de gebaande paden. Wij willen méér achterlaten dan alleen een projectresultaat.


Wat ga je doen?
Als Projectmanager Leefbaarheid en Energietransitie stuur je diverse projecten aan, zowel op het gebied van leefbaarheid als op het gebied van energietransitie. Je draagt zorg voor en bent verantwoordelijk voor projecten van kop tot staart door voorbereiding, planning, uitvoering en voortgangsbewaking te organiseren. Ook schrijf je rapportages en verzorg je de projectcommunicatie.

Benieuwd naar wat dat in de praktijk betekent? Bij deze projecten zijn onze collega’s aan zet (geweest):

Daarnaast draag je actief bij aan de organisatieontwikkeling van Stimuland. Dit doe je onder meer door het onderhouden en uitbouwen van ons netwerk, het signaleren van kansen en het vertalen hiervan naar concrete projectvoorstellen. Ook denk je mee over de wijze waarop de werkzaamheden en activiteiten van Stimuland maatschappelijke impact creëren.


Wat breng je mee?
Je hebt een afgeronde, relevante HBO- of WO-opleiding en tenminste drie jaar werkervaring in een vergelijkbare functie. Je wilt graag bijdragen aan een vitaal platteland en je hebt een brede interesse in het sociaal-ruimtelijk domein. Je bent ondernemend, samenwerkingsgericht en communicatief vaardig. Je toont eigenaarschap en werkt zelfstandig, maar uiteraard werk je ook graag samen met je collega’s. Je hebt een gezonde dosis lef, denkt in oplossingen en wil het best mogelijke resultaat voor onze samenwerkingspartners en opdrachtgevers realiseren. Je bent in het bezit van een rijbewijs en eigen vervoer.


Wat bieden wij?
Wij bieden een afwisselende en uitdagende functie voor minimaal 32 en maximaal 36 uur per week. Wij zijn een kleine, dynamische organisatie waarin maximaal ruimte is voor eigen initiatief. Het salaris bedraagt tussen de € 2.812,- en € 4.687,- bruto per maand op fulltime basis (36 uur per week), conform functiegroep 8. Inpassing in de salarisschaal is afhankelijk van relevante werkervaring. De aanstelling is voor de duur van één jaar met mogelijkheid tot verlenging. Je krijgt de mogelijkheid om thuis en flexibel te werken. Een gezellig en ambitieus team zit bij het pakket inbegrepen.


Jouw sollicitatie
Herken je jezelf in deze vacature? Stuur dan uiterlijk vrijdag 29 april 2022 je cv en motivatie naar Lucie Otten, officemanager, via lotten@stimuland.nl. Je ontvangt uiterlijk vrijdag 6 mei 2022 een reactie op jouw sollicitatie. De sollicitatiegesprekken staan gepland op dinsdag 10 mei 2022. Het navragen van referenties kan deel uitmaken van de procedure.

Voor meer informatie over de inhoud van de functie of over de procedure kun je telefonisch contact opnemen met Ingrid Jansen, directeur-bestuurder, via 06 – 46 60 35 92. Kijk voor meer informatie over onze organisatie verder op onze site of bekijk de video.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.