Onderzoek naar Drentse agrarische sector

26 oktober 2021

Alle agrariërs in de gemeenten Westerveld en De Wolden ontvangen deze week een brief met daarin de vraag om een enquête in te vullen. Deze vragenlijst – gevolgd door keukentafelgesprekken – is bedoeld om inzicht te krijgen in alle ontwikkelingen en opgaven waarmee de agrarische sector te maken heeft in de gemeenten Westerveld en De Wolden. Ook willen de gemeenten graag weten welke vragen er leven en welke denkrichtingen er zijn. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Stichting Stimuland. 

Op agrarische erven komen veel thema’s samen. Stikstof, natuurontwikkeling, het klimaatakkoord en sociaal-economische aspecten zoeken allemaal oplossingsruimte op het platteland. Wethouder De Haas (Westerveld): “We willen graag met de agrarische sector in gesprek over de vraagstukken die zij op zich af zien komen. Nu praten we soms over elkaar. Het onderzoek draagt er aan bij dat we met elkaar in gesprek komen”.

Wethouder Hempen (De Wolden): “De gemeenteraad van De Wolden heeft twee dialoogavonden – een digitale en een fysieke – georganiseerd. De landbouwsector was daar heel goed vertegenwoordigd. Maar daarnaast willen we elke agrarisch ondernemer de kans geven om aan te geven waar we als gemeente de sector kunnen ondersteunen. Als we iets willen bereiken moeten we het samen doen!”

Alle agrariërs in de gemeenten De Wolden en Westerveld worden per brief voor de enquête uitgenodigd. Zij kunnen de enquête invullen tot en met 12 november 2021.

Bent u agrariër en wilt u meedoen, maar hebt u 2 november nog geen brief ontvangen? Of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Diane Stap, contactpersoon bij Stimuland, via dstap@stimuland.nl of telefonisch via 06 83 52 51 16.