Diane Stap

Agro & Food

Nuchtere boerendochter uit de polder

Haar ouders hadden een akkerbouwbedrijf in de Noordoostpolder en als boerendochter vond ze het in eerste instantie vooral het tractor rijden belangrijk. Maar later fascineerde het haar dat je als boer zo zorgvuldig bezig bent met het planten en laten groeien van een gewas – zoals wortels. Maar als na het rooien, de laatste wortel op de kieper gaat en van ’t erf afrijdt – dan weet je als boer niet wat er gebeurt met die wortel.

Diane bleef geïnteresseerd in de agrarische wereld maar wilde wel van het erf af en studeerde Internationale Agrarische Handel aan Van Hall Larenstein. Na haar opleiding heeft ze in verschillende schakels van de keten gewerkt. De laatste jaren met haar eigen bedrijf vooral op het gebied van innovatieve projecten om deze schakels meer met elkaar te verbinden.

Diane heeft een brede interesse, is ondernemend en zet in haar vrije tijd graag stappen op mooie wandelpaden. Nu ze al enige tijd in Drenthe woont zijn daar genoeg mogelijk om op pad te gaan en te genieten van de mooie, groene omgeving.

Ze denkt graag in kansen en haar motto is: ‘als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg’. Wanneer iets nog niet gedaan is, denkt Diane graag mee hoe het wél kan. Ze is niet competitief maar wel resultaatgericht, sociaal maar niet sociaal wenselijk en bovenal blijft ze de nuchtere boerendochter uit de polder.

Voor Stimuland is ze actief als op het gebied  van Agro & Food in de rol van adviseur voor Ondernemershuis Vechtdal.