Ondernemershuis voor het Vechtdal zet zich in voor een innovatieve landbouwsector!

17 mei 2021

Toekomstbestendige landbouw, dat is het doel van Ondernemershuis voor het Vechtdal. Daarom zijn er verschillende projecten gestart vanuit het Ondernemershuis voor de agrarische ondernemers uit het Vechtdal, onder leiding van adviseur Agro & Food Diane Stap samen met de partners van het Ondernemershuis.

Diane is positief over het initiëren van ontwikkelingen op het gebied van landbouw in het Vechtdal. ‘Het is mijn ambitie om deze activiteiten voort te zetten, nieuwe projecten samen met boeren op te bouwen en de onderlinge samenhang tussen deze activiteiten en projecten te versterken samen met de gemeenten uit het Vechtdal, partners van het Ondernemershuis en de agrariërs.’

Dat zijn activiteiten zoals ontwikkeling op het terrein van ondernemerschap, proeftuinen gericht op regeneratieve landbouw, het telen van eiwitrijke gewassen en herpositionering van Vechtdal Producten. De meeste activiteiten zijn opgezet na de uitbraak van het coronavirus.

Vorig jaar hebben de Vechtdalgemeenten een onderzoek laten uitvoeren door Stimuland en Marketing Oost samen met het Ondernemershuis voor het Vechtdal naar de impact van corona in de agrarische sector in het Vechtdal.

Diane Stap gebruikt de resultaten van dit onderzoek om ondernemers te ondersteunen. ‘De uitkomst van dit onderzoek geeft een goed beeld van de gevolgen van de coronamaatregelen voor de sector en biedt handvatten voor hulp en ondersteuning aan de getroffen ondernemers vanuit de gemeenten en het Ondernemershuis.’

De adviseurs van het Ondernemershuis stimuleren en ondersteunen ondernemers bij de ontwikkeling van nieuwe ideeën en helpen hen bij het op de markt brengen van vernieuwende producten, diensten en processen. Heeft u als ondernemer behoefte aan ondersteuning? Neem dan contact op met Diane Stap via E diane@ondernemershuisvechtdal.nl | M 06 83 52 51 16.