Natuur voor Elkaar trekt met Groene Karavaan naar Twente

04 juli 2023

Afgelopen zaterdag startte alweer de vierde en laatste Groene Karavaan van het programma Natuur voor Elkaar in Twente. Tot en met 15 juli kunnen kleine en grote inwoners van Twente genieten van talrijke natuuractiviteiten in hun omgeving.

Het doel van de Groene Karavaan is natuur dichterbij brengen en meer mensen natuur laten beleven in hun eigen omgeving. Het programma omvat een groot aantal activiteiten: van een gravel/MTB tocht langs boerennatuur, workshop erfvergroening tot Expeditie Natuurtalent, een dag die helemaal in het teken staat van kinderen en natuurbeleving. Tijdens deze dag komt presentatrice en ecoloog Sterrin Smalbrugge bij Natura Docet in Denekamp. Voor kinderen valt hier van alles te beleven en ook (groot)ouders zijn van harte welkom voor verschillende activiteiten.

Voor de agrarisch ondernemers wordt in Twente weer een inspiratiesessie georganiseerd over nieuwe teelten op 14 juli. De afgelopen drie edities werden deze bijeenkomsten goed bezocht. Het programma duurt van 9:45 tot 13:30 en behandelt onder andere de thema’s agroforestry en het telen van vezelgewassen zoals Silphie.

De karavaan is een initiatief van Natuur voor Elkaar, het provinciale netwerk waarin 25 organisaties en opleidingen het natuurbeleid in Overijssel samen handen en voeten geven. Na Noordwest-Overijssel slaat de karavaan haar ‘tenten’ op in Twente. De terugblikvideo van de Groene Karavaan in Noordwest-Overijssel vind je hier. Het complete programma van de Groene Karavaan in Twente is te vinden op www.groenekaravaanoverijssel.nl.

Stimuland & Groene Karavaan

Natuur voor Elkaar en Stimuland hebben samen de coördinatie en uitvoering van de Groene Karavaan op zich genomen. Heb je een vraag over de Groene Karavaan of wil je graag meer informatie? Neem dan contact op met Inez Satter via i.satter@overijssel.nl.

Heb je vragen, of wil je graag eens van gedachten wisselen over de Groene Karavaan?

Neem contact op met Stimulander Inez Satter