Countus en Stimuland werken samen aan energietransitie

17 mrt 2020

Stichting Stimuland en Countus Accountants en adviseurs gaan hun krachten bundelen om de energietransitie in het bijzonder in de agrarische sector in Noordoost-Nederland te ondersteunen.

De kernactiviteit van Countus is het adviseren van agrarische ondernemers en het MKB. Countus is in 1924 begonnen als coöperatie van boeren en tuinders. Zij staan voor ondernemers en willen ondernemers vooral laten doen waar ze goed in zijn: scherp ondernemen zodat hun bedrijf kan groeien.

‘Al sinds de oprichting van Countus helpen wij agrarische ondernemers in het landelijk gebied. In de toekomst zal het landelijk gebied anders worden ingericht vanwege de ambities van het kabinet op het terrein van energie en duurzaamheid. De reden van deze samenwerking is omdat de klanten van Countus met name agrarische ondernemers zijn en de opdrachtgevers van Stimuland zijn met name provinciale en regionale overheden. Door krachten en expertise te bundelen denken wij een extra impuls te kunnen geven aan de energietransitie in het landelijk gebied én de agrarische sector’, aldus Henk Lassche, directeur van Countus Noord-Nederland.

Stimuland zet zich als onafhankelijke stichting en non-profit organisatie in voor een toekomstbestendig en leefbaar platteland. Als schakel tussen overheid en plattelandsbewoners en boeren zijn activiteiten en projecten altijd gericht op het versterken van de positie van de plattelandsbewoners en boeren.

‘We kunnen samen nog meer boeren bereiken in Noordoost-Nederland en onze gezamenlijke kennis beter en gerichter inzetten. Ik ben dan ook heel tevreden met deze samenwerking. Ik denk dat we veel voor elkaar kunnen betekenen’, zegt Ingrid Jansen, directeur van Stimuland. Het benutten van elkaars expertise en deze in te zetten voor het landelijk gebied, kan hopelijk de energietransitie in de agrarische sector versnellen.

De eerste stap in deze samenwerking is dat Harry Roetert vanuit Stimuland per 1 maart 2020 gedetacheerd is bij Countus als bedrijfsadviseur duurzaamheid en nieuwe energie. Daarnaast blijft Roetert als senior-projectmanager werkzaam bij Stimuland op het terrein van landbouw en energie.

Heeft u naar aanleiding van dit persbericht vragen of wilt u meer informatie? U kunt dan contact opnemen met
Ingrid Jansen, directeur Stimuland | E ijansen@stimuland.nl | M 06 – 46 60 35 92
Henk Lassche, directeur Countus | E h.lassche@countus.nl | T 038 – 45 52 60 0