Babke Roeterdink nieuwe erfcoach Salland

03 november 2020

Stimulander Babke Roeterdink gaat aan de slag als erfcoach in Raalte ter vervanging van Jantine Haverkamp en tijdelijk neemt ze Olst/Wijhe over van Yvonne in ‘t Veld.

De Sallandse heeft er veel zin in. ‘Ik heb al een breed netwerk in de gemeente want ik ben LAG lid Leader Salland, oud-bestuurslid van Stichting Sallands Erfgoed en ik ben natuurlijk thuis in Salland, want ik woon in Bathmen.’

Babke werkt als duo vaak samen met collega Hendry van Ittersum. ‘Hendry en ik werken als erfcoach in de gemeenten Hof van Twente, Hardenberg, Dalfsen, Raalte en Olst/Wijhe. In totaal zijn we met een krachtig team van 12 erfcoaches in heel Overijssel.’ Vanwege de forse uitbreiding van het aantal gemeenten voor de erfcoaches van Stimuland, Babke en Hendry, worden zij ondersteund door collega Linda Baarslag.

Erfcoaches kijken naar de kansen en mogelijkheden in het buitengebied. Babke noemt als voorbeeld de VAB’s. ‘Stel je wilt asbest saneren. Maar wat zijn de toekomstplannen voor de schuur? En je erf? Als erfcoach help ik mensen om de mogelijkheden van hun erf te zien en de thema’s waar ik met mensen over spreek, zijn heel gevarieerd, zie onderstaande afbeelding:

Wilt u meer informatie over de erfcoaches of wilt u een keukentafgelgesprek? Neem dan contact op met Babke Roeterdink E: broeterdink@stimuland.nl  | T: 06- 13 48 89 67 of Hendry van Ittersum E: hvanittersum@stimuland.nl  | T: 06 – 57 05 98 30.

Verder lezen? Op de site de Kracht van Salland staat dit artikel over de erfcoaches in Salland.