Afstudeerstage: Wonen in het landelijk gebied, hoe aantrekkelijk is dat voor de jeugd?

31 mei 2021

Ben jij een enthousiaste student en wil je met jouw afstudeerstage een bijdrage leveren aan een sterk en vitaal platteland? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?
Een goed ontwikkeld en leefbaar buitengebied is onmisbaar voor een gezonde leefomgeving van dorpen en steden. Jongeren vervullen een sleutelrol in de vitaliteit van het platteland. Als jongeren zich genoodzaakt zien te vertrekken uit het landelijk gebied, ontstaan vergrijzing en krimp.

Plattelands Jongeren Gelderland (PJG) wil het platteland daarom aantrekkelijk houden voor de jeugd. Stichting Stimuland ondersteunt hen hierbij.

Namens PJG zijn we op zoek naar een stagiair die zich wil verdiepen in de vraag hoe aantrekkelijk het voor de jeugd is om in het landelijk gebied te (blijven) wonen. Welke factoren spelen hierbij een rol? Tijdens je stage zul je je voornamelijk bezighouden met de beantwoording van deze onderzoeksvraag. Daarnaast is er ook ruimte en gelegenheid om mee te draaien in interessante activiteiten en projecten van Stimuland op het terrein van leefbaarheid, participatie, landbouw, energietransitie of klimaatadaptatie.

Wat breng je mee?
Je volgt een relevante HBO-opleiding en gaat na de zomer starten met je afstudeerstage. Je vindt het leuk om een bijdrage te leveren aan de maatschappelijke opgaven op het platteland van Oost-Nederland. Verder ben je nieuwsgierig, ondernemend, zelfstandig en communicatief vaardig.

Wat bieden wij?
Wij bieden een uitdagende stage in een kleine, dynamische organisatie waarin maximaal ruimte is voor eigen initiatief. De stagevergoeding bedraagt € 225,- bruto per maand op fulltime basis (36 uur per week). Jouw standplaats is Arnhem. Daarbij is het mogelijk om (deels) vanuit het kantoor van Stimuland in Vilsteren of vanuit huis stagewerkzaamheden te verrichten. Een gezellig en ambitieus team zit bij het pakket inbegrepen.

Interesse?
Ben je enthousiast geworden over deze afstudeerstage? Stuur dan uiterlijk 21 juni 2021 je cv en motivatie naar Lucie Otten via lotten@stimuland.nl. Wil je eerst nog wat meer informatie, neem dan telefonisch contact op met Lilian van Uhm via 06 – 30 18 88 00 of lilian.vanuhm@pjgelderland.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.