Erfcoach: Duidelijke toekomst voor jouw erf

Op het platteland spelen veel verschillende zaken tegelijkertijd, waardoor je als boer of andere erfeigenaar te maken krijgt met veranderingen op jouw erf. Naast uitdagingen biedt dat ook kansen. Wat wordt de toekomst van jouw erf, een erf dat past bij jou, de eventuele andere erfbewoners, en bij de omgeving en regelgeving. Onze onafhankelijke erfcoaches denken graag mee met jou als agrariër, particulier of ondernemer, mee over de verschillende thema’s die spelen op het erf.

Jij bepaalt het onderwerp

Van biodiversiteit tot bedrijfsovername, van asbestverwijdering tot vergunningen en van nevenactiviteiten tot aan vrijkomende agrarische bebouwing. Deze en andere onderwerpen kunnen centraal staan tijdens de gesprekken met de erfcoach. Jij bepaalt waar je over wilt sparren, jij zet de stappen en bepaalt het tempo. Ondertussen profiteer je van het brede netwerk en de kennis van de erfcoach die je kan helpen om jouw ideeën verder te ontwikkelen en nog belangrijker: te realiseren. Dankzij creatieve ideeën en scherpe vragen krijg jij duidelijk in beeld wat wel of juist niet past. Je kunt in gesprek gaan met een erfcoach als je nog niet precies weet wat je wilt. Maar ook als je middenin een verandering zit, is het prettig als de onafhankelijke erfcoach met je meedenkt.

Praten helpt!

Gewoon even je hart luchten. Ook daarvoor is alle ruimte bij de erfcoach, want wat kan er veel op je afkomen als erfeigenaar. Of het nu gaat om bedrijfsovername, stoppen met jouw bedrijf, of samenleven met meerdere mensen op hetzelfde erf. Het helpt om te praten over omstandigheden die veel impact op je kunnen hebben. Onze erfcoaches hebben hier veel ervaring mee en komen graag bij je aan de keukentafel voor een vertrouwelijk gesprek.

  • Ik heb ideeën voor mijn erf, wat mag er op mijn locatie?
  • Ik wil mijn eigen stroom opwekken, wat is daarin mogelijk?
  • Ik denk erover om mijn agrarisch bedrijf te stoppen, waar moet ik aan denken?
  • Ik maak mij zorgen over mijn financiële situatie, wie kan mij helpen?
  • Hoe kan ik asbestsanering het beste aanpakken?
  • Welke herbestemming is mogelijk voor mijn landbouwgrond?
  • Ik vind het ingewikkeld om samen met mijn (schoon)ouders op het erf te wonen, wat helpt mij?
  • Wat kan ik met die oude schuur?
  • Welke subsidies zijn er beschikbaar voor transitie of verduurzaming van mijn erf?
  • Ik lig wakker door de regelgeving, hoe kan ik hier mee omgaan?

Herkenbaar? Of heb je soortgelijke vragen? Dan is een vrijblijvend gesprek met de erfcoach iets voor jou!

Onze onafhankelijke erfcoaches hebben een zeer breed netwerk en weten van alle thema’s die er spelen op jouw erf iets af.

Zo werkt erfcoaching

Ben je erfeigenaar in de gemeente Dalfsen, Hardenberg, Hof van Twente, Raalte of Staphorst? Dan zijn gesprekken met de erfcoach van Stimuland gratis, dankzij vergoeding vanuit de provincie. Ook in andere plaatsen zijn er vaak mogelijkheden, vraag de erfcoach hier gerust naar. Het aantal gesprekken is afhankelijk van je vragen en bepaal je samen. Aanmelden kan simpel en snel telefonisch, per mail of met een appje naar de erfcoaches Lilian, Hendry of Jacqueline.

Onze erfcoaches staan voor je klaar

Onze onafhankelijke erfcoaches hebben een zeer breed netwerk en weten van alle thema’s die er spelen op jouw erf iets af. Van biodiversiteit tot bedrijfsovername, van asbest tot vergunningen en van nevenactiviteiten tot aan vrijkomende agrarische bebouwing. Door nauwe contacten met de gemeente en provincie kan een erfcoach je verbinden met de juiste mensen. Onze erfcoaches helpen je om de kansen en mogelijkheden op een rij te zetten en te kijken welke stappen genomen kunnen worden. En dat allemaal onafhankelijk, vertrouwelijk en gratis. Onze erfcoaches staan voor je klaar.

Lilian van Uhm: brede interesse

‘Ik vind het heel waardevol dat ik in mijn rol als erfcoach, mijn kennis en ervaring op het gebied van maatschappelijk werk en de agrarische sector kan inzetten voor jou en jouw erf. Of het nu gaat om persoonlijke of bedrijfsmatige zaken, ik ga er graag over met je in gesprek. Goed luisteren, de juiste vragen stellen en breder kijken staan daarbij centraal, zodat jij scherp voor ogen krijgt wat je eigenlijk wilt en wat bij jou past.’
M 06 30 18 88 00 | E lvanuhm@stimuland.nl

Hendry van Ittersum: realistische blik

‘Als voormalig melkveehouder weet ik hoe het is om boer te zijn, wat er komt kijken bij bedrijfsontwikkeling, maar ook bij het beëindigen van agrarische activiteiten. Ik ken alle kanten van de medaille. Voor een nuchter, realistisch en eerlijk gesprek ben je bij mij aan het juiste adres. Openheid, rust en aandacht voor jouw verhaal, dat kenmerkt mijn gesprekken als erfcoach. Ik laat het je graag ervaren tijdens een kop koffie aan jouw keukentafel.’
M 06 57 05 98 30 | E  hvanittersum@stimuland.nl

Jacqueline van Zeist: menselijke maat

‘Vanuit mijn achtergrond als milieukundige en procesbegeleider landelijk gebied en als trainer en menskundig begeleider, heb ik veel ervaring op het gebied van ontwikkel- en veranderprocessen. Ik loop graag een stukje met je op, om samen te verkennen wat er nou precies speelt, wat je zou willen en welke obstakels je tegenkomt. Vanuit verbinding en vertrouwen help ik je graag bij het vinden van duurzaam perspectief voor de toekomst.’
M 06 82 16 14 93 | E jvanzeist@stimuland.nl

Heb je vragen over de erfcoach?

Neem contact op met Stimulander Hendry van Ittersum