Woonzorgvoorzieningen in kleine dorpen mogelijk

01 februari 2021

Senioren Vereniging Diepenheim (SVD) presenteerde online de resultaten van hun onderzoek naar woonzorgvoorzieningen aan gedeputeerde Roy de Witte.

Uit het onderzoek van SVD blijkt dat 24-uurs (woon)zorgvoorzieningen een kans van slagen hebben in Diepenheim. De aanleiding voor het onderzoek was de vraag die in veel dorpen en kernen speelt: hoe kunnen ouderen en kwetsbare mensen met een toenemende zorgvraag in eigen woonplaats blijven wonen?

Gedeputeerde De Witte was enthousiast over het werk dat de organisatie samen met anderen heeft verzet en hij ziet mogelijkheden om hieraan vervolg te geven. SVD neemt het initiatief om een volgende stap te maken en zoekt daarbij naar partijen die ook de schouders eronder willen zetten vanuit het algemeen belang voor Diepenheim.

Het vervolgproces moet antwoorden geven op vragen als: wie gaat investeren, wie bouwt en wie kan zorginhoudelijk met een passend aanbod komen? ‘De tijd begint voor veel ouderen te dringen, het zou mooi zijn dat we met de vervolgstappen zover komen dat binnenkort de schop de grond in kan’, aldus Theo Tiehuis namens SVD.

 

Sociale kwaliteit

Het onderzoek is mede mogelijk gemaakt door de subsidieregeling Sociale Kwaliteit van de provincie Overijssel. De samenwerkingspartners van SVD zijn onder andere: Salut, Viverion, Buurtzorg en Carrintreggeland en gemeente Hof van Twente was als partner in het proces aanwezig.

De sessie werd begeleid door Heidi Mensink, projectmanager namens Stimuland en ondersteund door Willem Joosten, adviseur namens de KNHM en Twentse Noabers. Wilt u meer informatie over begeleiding over vergelijkbare trajecten? Dan kunt u contact opnemen met Heidi Mensink via e-mail E: hmensink@stimuland.nl of telefonisch  T: 06 – 23 68 87 78.