Waarom we verhuizen naar Klarenbeek

26 mrt 2024

Onze laatste ‘kantoordag’ in Vilsteren is een feit en met vereende krachten pakken we onze spullen in, ruimen we op en bereiden we ons voor op onze eerste werkdag in Klarenbeek. Want zoals we al eerder hebben aangekondigd, verhuizen we met ingang van 1 april naar het landelijk gelegen kantoor van Mr. Green Boutique Office in Klarenbeek, provincie Gelderland. In de afgelopen weken hebben we allerlei reacties en vragen gekregen over onze aanstaande verhuizing. Daar zijn we blij mee en onze directeur Ingrid licht hier ons besluit nog een keer toe en legt uit waarom het concept van Mr. Green zo goed past bij Stimuland en onze (groei)ambities.

Waarom verlaten we Vilsteren en het prachtige monumentale kantoorpand?

Vilsteren en het monumentale kantoorpand, de pastorie, hebben een speciale plek in ons ‘Stimuland-hart’ en daarom doet het ook een beetje pijn om afscheid te nemen. Toch doen we dat wel, om verschillende redenen. De pastorie is niet goed geïsoleerd en in een gesprek met de verhuurder bleek het helaas niet mogelijk te zijn om het pand te verduurzamen. Daarnaast zijn we in de afgelopen jaren meer flexibel en hybride gaan werken waardoor we 90% van de kantoorruimte in Vilsteren niet benutten. De combinatie van onze ambitie om duurzaamheid te integreren in onze bedrijfsvoering met de huidige hoge energielasten, heeft ons doen besluiten om Vilsteren te verlaten.

Waarom kiezen we voor de hoofdlocatie in Gelderland, met de mogelijkheid om ook in andere provincies te werken?

Veel mensen zien Stimuland als een Overijsselse organisatie en daar ligt ook onze oorsprong. Want we zijn in 1996 opgericht als een gezamenlijk initiatief van de provincie Overijssel en de Gewestelijke Land- en Tuinbouworganisatie (GLTO), met daarbij een structurele financieringsrelatie met de provincie Overijssel. Maar sinds 2017 we een financieel onafhankelijke stichting en nog maar 30% van onze (markt)opdrachten bestaat uit opdrachten van de provincie Overijssel. Met een sterk team vol vakmensen hebben we ons werkgebied uitgebreid naar andere provincies en werken we inmiddels voor veel verschillende soorten opdrachtgevers. Het is onze ambitie om ons verder te ontwikkelen tot een organisatie die zich landelijk inzet voor een vitaal platteland. Vandaar onze stap om te verhuizen naar Mr. Green met locaties door het hele land. We hebben voor Klarenbeek als hoofdlocatie gekozen vanwege de landelijke ligging en zullen daarnaast regelmatig werken vanuit Zwolle, of één van de andere locaties als dat beter past.

 

Waarom past het concept van Mr. Green zo goed bij ons?

Ons team bestaat uit doeners en doorpakkers en duurzaamheid, vitaliteit en innovatie zijn leidend in alles wat we doen. Daarom voor ons geen traditioneel kantoorpand meer, dat ons bindt aan één plek en dat een groot deel van de tijd niet wordt benut. We gingen op zoek naar een duurzaam concept dat buiten de gevestigde orde en traditionele structureren denkt. En zo zijn we uitgekomen bij Mr. Green. Hier kunnen we flexibel en hybride werken, op momenten die voor ons passen, in kantoren die optimaal zijn ingericht en waarbij alles draait om flexibiliteit, werkgeluk en vitaliteit. Daarmee zijn we een goede werkgever voor onze huidige medewerkers en zijn we aantrekkelijk op de arbeidsmarkt voor nieuwe collega’s. Bovendien worden we bij Mr. Green volledig ontzorgd waardoor we ons nog meer kunnen inzetten voor prachtige projecten die het verschil maken op het platteland in Nederland!

'We gingen op zoek naar een duurzaam concept dat buiten de gevestigde orde en traditionele structureren denkt.'

Kom gauw eens langs!

De komende twee weken hebben we onze handen nog vol aan het combineren van de verhuizing met onze ‘normale’ werkzaamheden. Maandag 8 april wordt onze eerste echte ‘kantoordag’ bij Mr. Green en we kunnen niet wachten om onze relaties op één van ‘onze’ nieuwe locaties te ontvangen. Kom dus gauw eens langs voor lekker koffie en een goed gesprek.

Met ingang van 1 april 2024 zijn ons contactgegevens als volgt:

Ons nieuwe bezoekadres en postadres:
Stichting Stimuland
Oudhuizerstraat 31
7382 BS Klarenbeek

Algemeen e-mailadres:
info@stimuland.nl

Voor financiële zaken:
financien@stimuland.nl

Heb je vragen over onze verhuizing?

Neem contact op met Stimulander Suzanne Harink