Vier je vakantie op het platteland!

18 juli 2023

Heerlijk, de zomervakantie is weer aangebroken! Heb je al volop plannen gemaakt voor je vrije dagen, of ben je nog op zoek naar inspiratie? Wat denk je van vakantie op het platteland? Wij weten allang hoe fijn het platteland is en geven je hier graag verschillende leuke tips.

Overnachten op het platteland

Kies uit de talloze mogelijkheden om te overnachten bij de boer, in een huisje midden in de natuur of bij een B&B in het buitengebied. Wordt hier ontspannen wakker met uitzicht over de weilanden, het gekwetter van vogels en de wind die ruist door de bomen. Ontdek, ver weg van de massa, de gemoedelijke sfeer en warme gastvrijheid van het platteland.

Boerderijkamers: Een groot aanbod van accommodaties, bed & breakfasts en boerderijen op het platteland in Nederland en België.

Natuurhuisje: Huisjes in alle soorten en maten, op unieke plekken midden in de natuur! Ze hebben daarnaast een aparte sectie op hun website voor Logeren bij de boer.

Boerenbed: Even simpeler leven op de boerderij, daar staat Boerenbed voor. Je vindt hier huisjes, tenten en andere accommodaties in Nederland én buurlanden!

24 huisjes op het platteland bij Soetkees: Voor kleine en grote groepen, huizen in onder andere Overijssel, Limburg, Gelderland en Noord-Brabant.

Bijzonderhuisje.nl: De mooiste huisjes op het platteland, waar je in alle rust vakantie viert. Wandel of fiets door de landschappen en geniet van de ruimte om je heen.

Overnachten op een landgoed: Altijd al eens op een landgoed willen wakker worden? Stap terug in de tijd en boek een nachtje weg midden in de natuur.

Uitjes op het platteland

Ook voor leuke activiteiten of een dagje uit zijn er eindeloos veel mogelijkheden. Van een klompensafari tot koe schilderen, van zelf fruit plukken tot een boerderijexcursie en van een beleefwandeling tot een biologische wijnproeverij.

Boeren en tuinders pakken uit: Door heel Nederland organiseren boeren en tuinders deze zomer weer activiteiten op het platteland voor iedereen, van jong tot oud. Georganiseerd in samenwerking met LTO Noord.

Ontdek en beleef het platteland al wandelend via klompenpaden over landgoederen, historische paden en dwars door boerenland. Of kies een wandeling uit het uitgebreide aanbod op Frankwandelt. De lengtes variëren van wandelommetjes tot langere dagtochten.

Meer dan 500 uitjes op het platteland: van klompensafari tot boerderijexcursies en van watertochten tot talloze uitjes met kids.

Geocaching: Ga op jacht naar verborgen pakketjes in het buitengebied. Ook leuk om nieuwe plekken te ontdekken bij jou in de buurt! Verschillende moeilijkheidsgraden, ook geschikt voor kids!