Verslag: Werkplaats Netwerk Platteland 30 november

21 december 2023

Op 30 november vond de tweede Werkplaats Netwerk Platteland plaats in Kamerik. Het centrale thema van deze bijeenkomst was “Leefbaarheid en sociaaleconomische ontwikkeling van het platteland.”

De dag bracht zo’n 150 deelnemers samen in de zaal, waar het plenaire programma rond 09.30 uur van start ging onder leiding van dagvoorzitter Chantal Everaardt. Zij opende de bijeenkomst met een warm welkom, waarna verschillende sprekers het podium betraden. Enkele van de sprekers die hun inzichten deelden waren Roel During van de WUR en Ingrid van Huizen van de provincie Friesland. De presentaties richtten zich op diverse aspecten van het thema, waardoor een breed scala aan perspectieven aan bod kwam.

 

Werkbanken

Vanaf 11.00 uur kregen de deelnemers de gelegenheid om deel te nemen aan verschillende werkbanken die allemaal verband hielden met het thema “Leefbaarheid en sociaaleconomische ontwikkeling van het platteland” en het GLB. Onderwerpen van deze werkbanken varieerden van generatievernieuwing tot sociaaleconomische begeleiding en het bouwen aan een BoerenPerspectief.

Na de lunch vertrok een touringcar vanaf het terrein voor de deelnemers aan de veldexcursie naar het Veenweidegebied bij het Kennis Transfer Centrum (KTC) Zegveld. Tegelijkertijd kregen de andere deelnemers op het Marktplein de kans om in contact te komen met verschillende organisaties die betrokken zijn bij een leefbaar platteland.

Oplossingen voor uitdagingen op het platteland

Aan het einde van de dag bood dagvoorzitter Chantal Everaardt enkele kernteamleden de gelegenheid om hun reflecties op de dag te delen. Tot slot was er een informele borrel waar de aanwezigen de kans hadden om onderling in gesprek te gaan en ervaringen uit te wisselen.

Dit evenement bood niet alleen een platform voor kennisdeling en discussie, maar ook de gelegenheid om te netwerken en te werken aan oplossingen voor uitdagingen op het platteland. We kijken terug op een geslaagde dag en danken alle deelnemers, sprekers en organisatoren voor hun bijdrage aan het succes van de Werkplaats Netwerk Platteland. We kijken uit naar toekomstige bijeenkomsten en verdere samenwerking.

Dit bericht is afkomstig van de website van Netwerk Platteland.

Foto's & video's Werkplaats

Heb je vragen, of wil je graag eens van gedachten wisselen over de Werkplaats Netwerk Platteland?

Neem contact op met Stimulander Marianne Vos