Themadag energietransitie met divers programma

15 oktober 2019

De jaarlijkse Nieuwe Energiedag Oost-Nederland, op 31 oktober a.s. heeft een uitgebreid programma met excursies en diverse presentaties van resultaten en nieuwe plannen. Wij ondersteunen Bio-energiecluster Oost-Nederland (BEON) met de organisatie.

De Nieuwe Energiedag is onderdeel van het programma Nieuwe Energie Overijssel (NEO) en vindt plaats in Zwolle. Het thema is ‘Energie in transitie, het speelveld verandert, de spelers ook’.

Het ochtendprogramma bestaat uit excursies. Deelnemers kunnen kiezen uit drie mogelijkheden: de zonnevelden bij Buitengoed Herfte bij Zwolle en aansluitend een lokaal energiebedrijf in Heeten; de Jump Start mestvergistingsinstallatie in Dedemsvaart; de 15 MW houtgestookte installatie in combinatie met geothermie in de Koekoekspolder.

Resultaten, ervaringen en plannen
Tijdens het middagprogramma presenteren uiteenlopende partijen uit Overijssel en Gelderland hun resultaten, ervaringen en plannen. De aftrap komt van gedeputeerde Tijs de Bree van de provincie Overijssel. De middag begint met een plenair deel en daarna volgen drie parallelsessies rond thema’s ‘Klimaat motiveert’, Landschap verandert’, en ‘Industrie in transitie’.

Natuurlijk is er tijdens de lunch, op de informatiemarkt en bij de afsluitende borrel volop gelegenheid om te netwerken.

Voor meer informatie, kijk hier voor het complete programma en aanmelding.