Provincie Overijssel beloont jonge vrijwilligers met voucher

20 april 2022

Jongeren op een laagdrempelige manier kennis laten maken met vrijwilligerswerk en jongeren die al vrijwilligerswerk doen waarderen, dat is het doel van de “Jongeren Challenge” die deze maand van start gaat.

Jongeren tussen de 14 en 27 jaar uit de gemeenten Oldenzaal en Deventer ontvangen een voucher van € 15,- als zij minimaal vier uur vrijwilligerswerk doen en een foto daarvan op Instagram plaatsen.

‘Vrijwilliger zijn is veel leuker dan sommige jongeren denken’, zegt de 21-jarige Joost Rake, accountmanager bij FC Noaber. Heel veel jongeren doen al vrijwilligerswerk maar bij veel verenigingen en vrijwilligersorganisaties zijn er altijd meer welkom. Joost vertelt: ‘Bij voetbal zien we bijvoorbeeld steeds vaker een tekort aan vrijwilligers, terwijl die juist van groot belang zijn voor de club. Vier uurtjes in de week kantinedienst draaien helpt dan enorm én het is heel leuk om te doen. Daarnaast is het mooi dat je iets bijdraagt aan je directe omgeving. Je maakt zichtbaar verschil.’

Joost is in ieder geval enthousiast over het project. ‘Ik zou zeggen: neem eens een kijkje bij een lokale vereniging of organisatie en ontdek of het je bevalt. Je zit nergens aan vast: het is altijd het proberen waard! En voor jongeren die al vrijwilligerswerk doen: doe mee en kom de voucher halen als waardering voor jouw inzet!’

De Jongeren Challenge is geïnitieerd door de provincie Overijssel, de organisatie is in handen van FC Noaber, Deventer Doet en Stichting Stimuland. Wil je je aanmelden of meer weten over de Jongeren Challenge? Klik hier voor FC Noaber en klik hier voor Deventer Doet.

 

Wil je meer informatie of heb je vragen over dit bericht dan kun je contact opnemen met Inez Satter via E: isatter@stimuland.nl of T: 06 – 82 09 01 95.