Overijsselse Vrijwilligersprijs (OVP), waardering voor vrijwilligers

14 november 2023

Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor een fijne leefomgeving waarin iedereen mee kan doen. De provincie Overijssel waardeert en stimuleert de Overijsselse vrijwilligers en initiatiefnemers enorm. Om hen een podium te geven en ze te bedanken voor hun waardevolle inzet wordt, in bijna alle gemeentes van Overijssel, de Overijsselse Vrijwilligersprijs (OVP) uitgereikt. Voor het vierde jaar op rij, organiseert en coördineert Stimuland hiervoor de OVP on tour.

Overijsselse Vrijwilligersprijs 2023

Onze samenleving draait op veel vrijwilligers, die onbetaald en vaak onzichtbaar heel belangrijk werk doen. Het werk dat zij verzetten is heel divers en zeer uiteenlopend. Zij doen dat vanuit hun eigen gedrevenheid en zonder daar iets voor terug te verwachten. De Overijsselse Vrijwilligersprijs is een belangrijk gebaar om aan deze vrijwilligers te laten zien dat hun inzet gewaardeerd wordt. Elk jaar worden per gemeente vier vrijwilligers aangedragen en in totaal worden er 100 prijzen door Statenleden uitgereikt! Van trainer tot mantelzorger en van bestuurder tot groene vrijwilliger. Binnen alle sectoren zijn in afgelopen weken zorgvuldig vrijwilligers geselecteerd of aangedragen. Op www.overijssel.nl/vrijwilligers kun je binnenkort vinden aan wie de prijzen zijn uitgereikt.

 

Stimuland bedacht OVP on tour

Om de uitreiking persoonlijker te maken en de vrijwilligers écht een podium te geven, bedachten we  vier jaar geleden de ‘OVP on tour’. Hierbij gaan de statenleden naar de vrijwilligers toe, waardoor ze in alle hoeken van Overijssel terecht komen. Wij coördineren en organiseren de uitreiking met de onmisbare hulp van de lokale vrijwilligerssteunpunten. Zij zorgen onder andere voor een mooie locatie, het contact met de geselecteerde vrijwilligers en ontvangst van het statenlid.

 

Vrijwilligerscongres op 1 december 2023

Hoe ziet de toekomst van het vrijwilligerswerk eruit? En welke rol spelen organisaties, overheden en professionals daarin? Deze en andere vragen komen aan de orde tijdens het Vrijwilligerscongres op 1 december 2023. Alle aspecten van vrijwillige inzet komen aan de orde in een veelzijdig programma. Politicoloog, journalist en hoogleraar Menno Hurenkamp zal het begrip ‘Noaberschap’ van meerdere kanten belichten. Deelnemers kunnen ’s middags kiezen uit vier verschillende workshoproutes die steeds een ander aspect belichten rondom vrijwilligerswerk. Daarnaast is ook een speeddate mogelijk met de nieuwe gedeputeerde Tijs de Bree of met Joost van Alkemade, directeur Vereniging NOV. Meld je hier aan voor het congres of een speeddate.

Heb je vragen, of wil je graag eens van gedachten wisselen over de Overijsselse Vrijwilligersprijs?

Neem contact op met Stimulander Mirjam Arends