Overijssel steunt plannen voor buiten bewegen

15 oktober 2019

Overijssel ondersteunt initiatiefnemers met plannen voor buiten bewegen. Met een subsidie wil de provincie samen met inwoners de openbare ruimte beter gebruiken om mensen in beweging te krijgen. Voor initiatiefnemers organiseren wij twee ‘Sportspreekuren’.

De provincie is op zoek naar plannen die vernieuwend zijn en verschillende partijen samen brengen rond sport en bewegen. Ook moet het gaan om een initiatief dat voor iedereen toegankelijk is. De sportspreekuren vinden plaats op maandag 28 oktober en maandag 4 november 2019 in Raalte. Ze zijn bedoeld voor mensen die plannen rond buiten bewegen een stap verder willen brengen. Experts op het gebied van sport, bewegen en maatschappelijke initiatieven geven tijdens het spreekuur advies en denken mee om het plan sterker te maken.

Positieve resultaten
Begin 2019 heeft de provincie voor het eerst een subsidieronde gehouden voor initiatieven rond buiten bewegen. Gedeputeerde Roy de Witte: “Heel veel sportieve plannenmakers hebben voorstellen ingediend waaruit we vijf mooie initiatieven hebben kunnen ondersteunen. Er is onder meer een beweegroute aangelegd, jongeren zijn opgeleid tot basketbalinstructeur en er ligt een mooi plan voor een multifunctioneel beweegveld. Ik hoop dat we in deze tweede ronde weer een aantal sportieve initiatieven kunnen ondersteunen en zo samen nog meer mensen in beweging krijgen.”

Subsidie aanvragen
Subsidie aanvragen kan digitaal van 15 oktober tot en met 31 december 2019 via het subsidieloket. De subsidieaanvragen worden afgehandeld op volgorde van binnenkomst. Er is budget voor ondersteuning van ongeveer tien initiatieven. De provincie gaat graag vooraf met initiatiefnemers in gesprek over het plan en de subsidiemogelijkheden. Dit kan via het Sportspreekuur op maandag 28 oktober of maandag 4 november van 17.00 tot 20.00 uur in Sportcentrum Tijenraan aan de Zwolsestraat 65 in Raalte, aanmelden kan via info@stimuland.nl.