'Ons' nieuwe kantoor zowel trendy als duurzaam

21 mei 2024

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan dat we recent verhuisd zijn van ons vaste kantoor in Vilsteren naar het flexibele kantoorconcept van Mr. Green Boutique Offices. In de praktijk betekent dit dat we van één statig monumentaal pand naar verschillende eigentijdse, sfeervol ingerichte kantoren zijn gegaan die voorzien zijn van alle denkbare faciliteiten. We moeten toegeven dat de luxe uitstraling voor ons nuchtere Stimulanders best even wennen was. Maar vanaf dag één staan we volmondig achter de duurzame filosofie van Mr. Green en die delen we graag met je.

Daarvoor gaan we in gesprek met Sam Verwaijen, oprichter van Mr. Green. Hij komt uit het landelijk gelegen Klarenbeek, waar hij ook zijn eerste boutique office opende en waar wij met ons team op maandag altijd te vinden zijn. Een ‘plattelandsjongen’ dus, die naar eigen zeggen met zijn nuchtere boerenverstand naar zaken kijkt. Door omstandigheden en een beetje toeval kwam hij in de traditionele kantoormarkt terecht. ‘Ik had destijds (ver voor corona) huurders met 10-jarige huurovereenkomsten, maar als ik dan over hun verdiepingen liep dan waren die regelmatig vrijwel leeg’, herinnert Sam zich en de verbazing hierover klinkt nog steeds door in zijn stem. ‘Die enorme verspilling, daar voelde ik me helemaal niet prettig bij en het feit dat er wel voor betaald werd maakte voor mij niets uit. Als je momenteel in Nederland kijkt naar het aantal vierkante meters kantoorruimte dat in gebruik is, dan wordt daarvan maar 16 procent écht effectief gebruikt. Dat is niet normaal en we zouden ons met elkaar druk moeten maken over deze verspilling. Het is toch vreemd dat veel bedrijven van alles doen om duurzamer te ondernemen, maar daarbij niet kijken naar het gebruik van hun kantoren?’

Meer gebruik van minder ruimte

Vanuit de gedachte dat het veranderen van de wereld bij jezelf begint, bedacht Sam het duurzame, efficiënte en betaalbare Mr. Green-concept. Hoe werkt dat precies? ‘In de eerste plaats kennen we geen lange huurovereenkomsten voor vaste vierkante meters, maar betaal je alleen voor de kantoorruimte, vergaderruimte en werkplekken die je daadwerkelijk gebruikt. Daarvoor kun je per medewerker een membership kiezen die past bij zijn of haar kantoorbehoefte. Dat kan een paar keer per maand zijn, of meerdere dagen per week. Je kunt kiezen voor vaste dagen, of juist voor flexibele dagen door de week. Eigenlijk hebben we maar één stelregel: je mag niet bij ons huren als je er geen gebruik van maakt’, benadrukt Sam lachend. ‘Je betaalt als huurder dus nooit te veel en je kunt direct opschalen als je bedrijf of organisatie groeit. Omdat we zo flexibel zijn, kunnen we dezelfde vierkante meters elke week een paar keer verhuren. Kijkend naar bijvoorbeeld Klarenbeek betekent dit, dat we met 1200 m2 flexibel kantoor in totaal 6000 m2 traditioneel kantoor vervangen’, legt hij zichtbaar enthousiast uit.

'We moeten toegeven dat de luxe uitstraling voor ons nuchtere Stimulanders best even wennen was.'

Met plezier naar kantoor

Net als veel andere bedrijven zijn we binnen Stimuland sinds de coronaperiode veel minder op kantoor gaan werken. Maar gaandeweg merkten we dat we het wel belangrijk vinden om elkaar als collega’s toch regelmatig te treffen. Om betrokken te blijven bij elkaar, om sneller zaken te kunnen afstemmen, om kennis en ervaringen met elkaar te delen en soms ook creatiever te zijn. Maar hoe zorg je ervoor dat het ook leuk is om naar kantoor te gaan? Ook daar is bij Mr. Green goed over nagedacht. ‘Om de kantoordag aantrekkelijk te maken bieden we niet alleen werkruimte maar ook inspiratie, vitaliteit en werkplezier’ legt Sam uit. ‘Je werkt bij ons met het beste kantoormeubilair en high tech ICT-oplossingen, alle ruimtes zijn stijlvol ingericht, er staan verse bloemen op tafel en het Mr. Green café heeft niet alleen lekkere koffie maar je kunt er ook goed en gezond lunchen.  We combineren het nuttige dus met het aangename. Bovendien voelt ons kantoor toch als jouw kantoor omdat bij binnenkomst jullie eigen huisstijl op alle schermen is doorgevoerd. Of je nou in Amsterdam of in Zwolle boekt, je komt overal binnen in jouw eigen kantoor.’

Meer landelijk werken

In de afgelopen jaren hebben wij als Stimuland ons werkgebied uitgebreid naar andere provincies en het is onze ambitie om ons landelijk in te zetten voor een vitaal platteland. Daarom is het voor ons fijn om gebruik te kunnen maken van de verschillende Mr. Green locaties door het hele land. Daarop aanhakend vertelt Sam dat er, naast de bestaande zes locaties, binnenkort ook vestigingen komen in Ede, Rotterdam en Vianen. Vanwege de landelijke ligging hebben wij voor Klarenbeek als hoofdlocatie gekozen, want daar voelen we ons thuis. Maar daarnaast werken er regelmatig collega’s vanuit Zwolle, of we kiezen één van de andere locaties als dat beter past. Natuurlijk is deze manier van werken in het begin even wennen, maar we genieten bij Mr. Green van de goede sfeer, de fijne ruimtes, de lekkere lunches en alle goede faciliteiten. Zo kunnen we ons nog meer kunnen inzetten voor prachtige projecten die het verschil maken op het platteland in Nederland!

Kom eens langs!

Wil je eens met ons sparren over een vitaal en toekomstbestendig platteland? Kom dan eens bij ons langs voor een goed gesprek en lekkere koffie.