Nieuwe landbouwexpert en erfcoach Stimuland

20 oktober 2020

Linda Baarslag is de nieuwe erfcoach en landbouwdeskundige bij Stimuland. Ze groeide op in een agrarische familie en studeerde Animal Science aan Wageningen University. Daarna werkte ze bij Denkavit, specialist in voeders voor jonge dieren. Behalve dierwetenschappen hebben ook andere aspecten van de landbouw en het platteland haar interesse en haar keuze viel op Stichting Stimuland om professioneel meer te kunnen betekenen voor de leefbaarheid en ontwikkeling van het platteland. Iets wat ze in haar vrije tijd al vaker heeft gedaan.

‘Ik woon met mijn gezin in Loo, een klein dorp in het buitengebied van Bathmen. In het kader van het Dorpsontwikkelings Plan heb ik geholpen met het opzetten van de werkgroep ‘Wonen in Loo’, dat de woonwensen en -behoeften van de bewoners in kaart heeft gebracht. Uiteindelijk is de uitvoering overgenomen door potentiële kopers, wat heeft geresulteerd in de bouw van een aantal starterswoningen.’

Voor Stimuland zal Linda Baarslag zich o.a. inzetten als erfcoach, kenniscoördinator van het praktijknetwerk duurzame akkerbouw en betrokken zijn bij het initiatief Duurzaam Markelo Noord. Ze is graag de spin in het web, die de juiste draadjes met elkaar verbindt en het overzicht houdt. Linda is enthousiast over deze functie want hierin komen haar brede interesse in het platteland én de verbindende factor samen. Ook heeft de maatschappelijke impact van de projecten, een rol gespeeld in de overstap naar Stimuland.  Linda ziet het dan ook als een mooie uitdaging om samen met het team van Stimuland, te werken aan een leefbaar en vitaal platteland!