Meedenken van akkerbouwers gevraagd

18 november 2021

Voor de volgende twee onderwerpen wordt inbreng van akkerbouwers gevraagd.

Wil je meedenken over bodemverdichting? Wageningen University & Research organiseert het evenement SMARAGD en AGROS op 25 november. Op dit evenement worden de laatste resultaten uit de onderzoeksprojecten gedeeld. Maar er wordt ook verwacht dat je feedback geeft op deze resultaten en op de richting van het vervolgonderzoek. Er is nog ruimte voor deelname van 4 à 5 akkerbouwers die zelf ook bezig zijn met rijpaden of met robotisering en slimme mechanisatie én daarover mee willen denken. Zie deze flyer voor meer informatie en hoe je je kan aanmelden.

Daarnaast is er de mogelijkheid mee te denken over het onderzoek op de Boerderij van de Toekomst. DAW organiseert hiervoor op 27 januari en op 10 februari 2022 een dialoog tussen akkerbouwers en de onderzoekers van de Boerderij van de Toekomst in Lelystad. Per dag is er de mogelijkheid om met 8-10 akkerbouwers uit DPA aan te sluiten. De genodigden zijn verder de regionale akkerbouwcommissies NAJK, de klankbordgroep NAJK, LTO vakgroepleden akkerbouw en studenten van Aeres Hogeschool in Dronten.

Wil je meepraten over het onderzoek op de Boerderij van de Toekomst? Meld je dan uiterlijk 2 december aan bij Linda Baarslag (lbaarslag@stimuland.nl).