Het eerste Twentse Noabers Festival!

26 oktober 2021

Het eerste Twentse Noabers Festival vindt plaats op vrijdag 5 november 2021 en wordt georganiseerd door onder andere Maarten Bomans en Lidy Noorman. ‘We hebben een bijeenkomst voorbereid waarin ruimte is voor de ideeën van deelnemers en we hopen veel ideeën van inwoners van Twente te kunnen horen en mensen verder te helpen’ vertelt Lidy.  

Maarten vindt het programma met de verschillende workshops veelbelovend: ‘Volgens het noaber-principe verwacht de organisatie dat mensen niet alleen iets komen halen, maar ook iets komen brengen; hun kennis en ervaring. Daarom is deelname aan de workshops gratis.’

Maarten en Lidy zijn 4D-makelaar in de regio en zien in die rol al veel goede ideeën en initiatieven van Twentenaren voorbij komen. Maar ze hopen met dit festival een grotere groep te bereiken. Maarten: ‘Er zijn zo veel goede initiatieven, ik hoop dat die gezien en gehoord worden. Natuurlijk hoop ik ook dat mensen met een plan de deur uitlopen met het gevoel dat ze een stap verder zijn, met uitzicht op daadwerkelijke realisatie. Want kleinschalige ideeën hebben soms grote impact!’

Heb je vragen over dit persbericht of wil je het festival bijwonen? Neem dan contact op met Maarten of Lidy via mail: info@twentsenoabers.nl of telefonisch: 06-42453127 (Lidy) 06-33006738 (Maarten)

Het Twentse Noabers Festival wordt mogelijk gemaakt door Nederland Zorgt voor Elkaar. Het is een initiatief van de Twentse Noabers Coöperatie, LEADER Noordoost-Twente en LEADER Zuidwest-Twente en 4D (het 4D-programma is een project van de afdeling Sociale Kwaliteit van de provincie Overijssel.)