Geen snijmais en kuilvoer meer

12 november 2019

Melkveehouder Harold Dubbink uit Lemele heeft in samenwerking met Stimuland een nieuwe, effectieve manier van hooi drogen gevonden. Hoe dat werkt, is te zien op de Open Dag van 29 november 2019.

Duurzame bedrijfsvoering is belangrijk voor Dubbink en hij heeft zich laten inspireren door de Oostenrijkse techniek van hooi drogen. Door de zon voorverwarmde lucht wordt van onderaf door het hooi geblazen en als het nodig is, wordt een houtkachel bijgeschakeld om de lucht te verwarmen. Deze methode van kunstmatig gedroogd hooi is ontwikkeld in Oostenrijk en wordt daar breed toegepast.

Met ondersteuning van onder andere Stimuland is Dubbink van start gegaan met de meer moderne variant van deze Oostenrijkse techniek. Uiteindelijk hoopt hij helemaal te stoppen met het voeren van snijmais en kuilvoer. Zo ver is het nu nog niet. Maar melkveehouder Dubbink denkt dat deze innovatieve manier van werken in de toekomst uit kan. Het grote voordeel van deze aanpak is dat melk op een meer natuurlijke wijze wordt geproduceerd en de beschikbare nutriënten van het eigen bedrijf hergebruikt worden.

Nieuwsgierig naar de werking van het hooi drogen 2.0? Kom dan naar de open dag op vrijdag 29 november 2019 tussen 10.00 tot 16.00 uur bij het melkveebedrijf  Dubbink aan de  Molenhoek 1 te Lemele.

‘Welke subsidiemogelijkheden zijn er?’, ‘Waar kan ik mijn bedrijf uitbreiden?’, ‘Wie kan mij verder helpen mijn product te innoveren?’. Hebt u een kansrijk innovatief idee waarmee u uw zakelijke succes wilt vergroten? Birgit Albersen, projectmanager bij Stimuland en adviseur Agro & Food bij het Ondernemershuis Vechtdal is het aanspreekpunt voor agrarische ondernemers in het Vechtdal en geeft antwoord op uw vragen over kennis, innovatie, onderwijs of financiële ondersteuning of helpt u verder met de begeleiding van uw idee tot aan de realisatie. U kunt haar benaderen via birgit@ondernemershuisvechtdal.nl of 06 – 83 52 51 16.