Vacature Bestuurssecretaris 24-28 uur

Stimuland zoekt een Bestuurssecretaris! Zie jij jezelf als rechterhand van de bestuurder en fungeer je graag als ondersteuner en sparringpartner bij de uitvoering van bestuurlijke taken voor bestuurder, managementteam en Raad van Toezicht, dan is dit dé functie voor jou.

Wat doet Stimuland

Stimuland is een onafhankelijke stichting en non-profit organisatie die zich sterk maakt voor een vitaal platteland. We richten ons op een duurzame, perspectiefvolle agrarische sector en op de leefbaarheid in buurtschappen, dorpen en wijken. Dit doen wij in opdracht van en samen met provincies, gemeenten, waterschappen, bewoners(collectieven), agrariërs en andere organisaties. Onze kracht ligt in het verbinden en activeren van ontwikkeling. We brengen energie, we verbinden ambities, kennis en mensen en we denken buiten de gebaande paden. Wij willen méér achterlaten dan alleen een projectresultaat.

Wij zoeken een Bestuurssecretaris. Zie jij jezelf als rechterhand van de bestuurder en fungeer je graag als ondersteuner en sparringpartner bij de uitvoering van bestuurlijke taken voor bestuurder, managementteam en Raad van Toezicht, dan is dit dé functie voor jou.

 

Wat ga je doen

In deze nieuwe functie bij Stimuland ondersteun je de bestuurder zowel inhoudelijk, procesmatig als uitvoerend bij haar taken. Tevens ben je strategisch sparringpartner en adviseur van de bestuurder, het managementteam en de Raad van Toezicht. Vanuit deze veelzijdige functie weet je vorm te geven aan een stabiele ondersteuning van de besluitvormingsprocessen, waar je fungeert als sparringpartner voor bestuurlijke, beleidsmatige en juridische vraagstukken. Daarnaast ben je belast met diverse organisatorische taken rondom uitvoering en implementatie van de besluiten van bestuur en toezichthouders.

In de rol van bestuurssecretaris zien wij de volgende aspecten terug.

 • Je maakt, agendeert en coördineert afspraken voor de bestuurder, het managementteam en de Raad van Toezicht.
 • Je stelt beleidsdocumenten op zoals het jaarplan, jaarverslag, conceptbrieven, beleidsnotities
  en/of aanbiedingsbrieven voor de Raad van Toezicht.
 • Je neemt deel aan de vergaderingen van het managementteam en de Raad van Toezicht, stelt in overleg met de bestuurder de agenda op, verzamelt de vergaderstukken en zorgt voor de verslaglegging van de vergaderingen.
 • Je zorgt ervoor dat de vergaderingen tot in de puntjes verzorgd zijn en bewaakt de opvolging, uitvoering en evaluatie van genomen besluiten en acties.
 • Je organiseert verschillende overlegvormen en bijeenkomsten en in voorkomende gevallen vertegenwoordig je Stimuland namens de bestuurder bij in- en externe overlegvormen.

 

Wat breng je mee

Je bent een professional met passie voor je vak en krijgt energie van het werken op bestuurlijk niveau. Je bent representatief, autonoom, initiatiefrijk, daadkrachtig en toegankelijk. Je hebt kennis van organisatieprocessen en beschikt over politiek-bestuurlijke sensitiviteit. Je bent accuraat, consciëntieus, organisatorisch ijzersterk en je werkt hands-on, planmatig, proactief, anticiperend en oplossingsgericht. Je kunt zaken vanuit verschillende invalshoeken benaderen en beweegt je gemakkelijk op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Je kunt goed schakelen tussen de verschillende werkzaamheden en legt de juiste verbanden. Daarnaast weet je binnen een dynamische werkomgeving rust en overzicht te creëren en prioriteiten te stellen. Je bent enthousiast en hebt hart voor het platteland.

 

Verder vragen we

 • Een relevante academische opleiding zoals Nederlands Recht of Bestuurskunde.
 • Circa 5 jaar relevante werkervaring als bestuurssecretaris of een soortgelijke functie in een veranderende organisatie.
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift.
 • Bewezen sterke adviesvaardigheden, strategisch inzicht en een goed analytisch denkvermogen.

 

Wat bieden we jou

Wij bieden een afwisselende en uitdagende functie in een betrokken en professionele werksfeer voor 24-28 uur per week. Wij zijn een kleine, dynamische organisatie waarin maximaal ruimte is voor eigen initiatief. We hebben aandacht voor jou en je ontwikkeling: wij willen dat jij het beste uit jezelf kunt halen en ondersteunen in je verdere ontwikkeling voor wat betreft kennis en kunde.

We bieden je een marktconform salaris, afhankelijk van jouw kennis en ervaring. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder de mogelijkheid om thuis te werken en een thuiswerkvergoeding van € 2,15 per dag. Stimuland heeft haar eigen personeelshandboek.

De aanstelling is voor de duur van één jaar met zicht op een vast contract en eventueel uitbreiding van uren. Wij willen graag werken met mensen die zich voor langere tijd aan ons willen verbinden.

Stimuland is een organisatie waar hybride werken van toepassing is, waardoor, indien de situatie het toelaat, je flexibel je werklocatie kunt bepalen. Onze standplaats is Vilsteren (bij Dalfsen), maar we zullen komend jaar gaan verhuizen naar een kantoor in de regio Zwolle, Deventer of Apeldoorn. Een gezellig en ambitieus team zit bij het pakket inbegrepen.

 

Enthousiast?

Stimuland heeft de werving & selectieprocedure voor deze vacature exclusief uitbesteed aan ALtijd bemiddelt, specialist op het gebied van werving & selectie van directie- en bestuursondersteuners. Indien je je herkent in het profiel, dan ontvangen we heel graag jouw motivatie en cv op info@altijdbemiddelt.nl t.a.v. Annick Lieuwen. Je hoeft niet voor een specifieke datum te reageren, maar liefst wel zo snel mogelijk. Met geschikte kandidaten gaan we namelijk gelijk in gesprek. Ook voor meer informatie over de inhoud van de functie of over de procedure kun je bij haar terecht. Annick is telefonisch te bereiken op 06 29 57 85 66. Kijk voor meer informatie over onze organisatie op onze site of bekijk de video.