Stage Energietransitie Oost-Nederland - Stimuland

Stage Energietransitie Oost-Nederland

Stage Energietransitie Oost-Nederland

Ben jij een enthousiaste student en wil jij je tijdens jouw stage verdiepen in de energietransitie in Oost-Nederland? Dan zijn we op zoek naar jou!

We willen in Nederland minder afhankelijk zijn van gas, energieneutraal wonen en werken, steeds meer elektrificeren en (grootschalig) duurzaam energie opwekken. Kortom: de energietransitie is niet meer weg te denken uit, en heeft grote invloed op onze samenleving.

Als Stimuland maken we ons sterk voor een vitaal en leefbaar platteland en de energietransitie is voor ons een belangrijk thema. Want de opwek van duurzame energie zal vooral een plek krijgen in het landelijk gebied en ook agrarische ondernemers staan voor grote energie-opgaven. Wij zien onder andere kansen voor een grotere betrokkenheid vanuit de landbouw en de rol die agrarische ondernemers kunnen spelen in de productie van duurzame energie. Met onze ervaring op dit gebied kunnen we beleidsambities en de uitvoering in de praktijk, dichter bij elkaar brengen.

 

Wat ga je doen?

Wij zijn op zoek naar een stagiair die zich wil verdiepen in de energietransitie in Oost-Nederland. Daarvoor ga je onderzoeken wat de huidige beleidsontwikkelingen en processen zijn en je brengt betrokken partijen en hun projecten en initiatieven in kaart. In samenspraak stellen we een overkoepelende onderzoeksvraag op die aansluit bij jouw opleiding, leerdoelen en interesses. Je krijgt alle ruimte om via een deskstudie, interviews en eventueel via eigen ingebrachte methodes, expert te worden op het thema. Het resultaat van jouw stageopdracht gebruiken we als vertrekpunt om onze strategie voor het thema energietransitie verder uit te werken.

 

Wat breng je mee?

Je volgt een relevante hbo- of wo-opleiding en gaat na de zomer starten met je stage. Je bent geïnteresseerd in de energietransitie en hebt affiniteit met het platteland en alle uitdagingen die hier spelen. Verder ben je nieuwsgierig, ondernemend, zelfstandig en communicatief vaardig.

 

Wat bieden wij?

Wij bieden een uitdagende stage in een kleine, dynamische organisatie waarin maximaal ruimte is voor eigen initiatief. De stagevergoeding bedraagt € 250,- bruto per maand op fulltime basis (36 uur per week). Jouw standplaats is Vilsteren. Daarbij is het mogelijk om (deels) vanuit het kantoor van Stimuland in Arnhem of vanuit huis te werken. Een gezellig en ambitieus team zit bij het pakket inbegrepen.

 

Interesse?

Ben je enthousiast geworden over deze stage, dan ontvangen we heel graag jouw motivatie en cv op info@stimuland.nl t.a.v. Hendry van Ittersum, thematrekker energietransitie binnen Stimuland. Je hoeft niet voor een specifieke datum te reageren, maar liefst wel zo snel mogelijk. Met geschikte kandidaten gaan we namelijk gelijk in gesprek. Wil je eerst nog wat meer informatie? Neem dan telefonisch contact op met Hendry via 06 – 57 05 98 30. Kijk voor meer informatie over onze organisatie op onze site of bekijk de video.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.