CO2-footprint verkleinen, wat biedt het de boer?

Vechtdal Agro-Carrousel 

Als boer draag je met jouw varkens- of pluimveehouderij bij aan de uitstoot van broeikasgassen, door bijvoorbeeld de keuze van het voer, de mestverwerking en het energiegebruik. De impact die je daarmee hebt op het milieu wordt uitgedrukt met de carbon footprint, oftewel de CO2-voetafdruk. De CO2-uitstoot moet omlaag. Dat stelt niet alleen de overheid, ook de maatschappij vraagt steeds meer om een klimaatverantwoorde productie.   

Wat is de CO2-footprint precies, waarom is het belangrijk om hier meer over te weten, en hoe krijg je er als boer in de toekomst mee te maken? Daarover gaat de Vechtdal Agro-Carrousel die wij, in opdracht van de gemeenten Dalfsen, Hardenberg en Ommen, organiseren op woensdag 15 mei 2024.

 

LOCATIE & TIJDSTIP

Locatie: We zijn te gast bij Melkveebedrijf Vetker – Grevelman, De Lutteresweg 4 in Lutten.
Tijd: 20.00 uur tot 21.45 uur

 

MELD JE HIER AAN 

Toegang is gratis! Wel waarderen we je aanmelding vooraf.

 

PROGRAMMA

19.45 uur  Inloop
20.00 uur   Welkom & start programma

Het belang van de CO2-footprint – Sanne Bruns, Schuttelaar & Partners 
Wat is de CO2-footprint? Waarom is het belangrijk? Hoe kijken grote bedrijven er naar? En hoe krijg je er als boer in de toekomst mee te maken?

CO2-footprint in de varkenshouderij – Rinus Veldhorst, De Heus Voeders 
Welke thema’s spelen er rondom de varkenshouderij? Hoe bereken je de CO2-footprint voor een varkensbedrijf? En 5 praktisch scenario’s die invloed hebben op de CO2-footprint.

CO2-footprint in de pluimveehouderijKoen Uitdehaag, Trouw Nutrition
Hoe bereken je de CO2-footprint van voer, vlees en eieren? Wat is de invloed van het kippenvoer op de footprint van een kg eieren en hoe kan dit omlaag?

21.45 uur   Afsluiting met een drankje

 

Wij organiseren deze Vechtdal Agro-Carrousel in opdracht van de gemeenten Hardenberg en Ommen. Heb je nog vragen of wil je meer informatie over de Vechtdal Agro-Carrousel? Neem dan contact op met Stimulander Lilian van Uhm, via 06-30 18 88 00 of lvanuhm@stimuland.nl.