Agro-Carrousel Kruidenrijk grasland & Groenbemesters

Ben je melkveehouder en wil je meer weten over de voordelen van kruidenrijk grasland voor de koe, de boer en de omgeving? Of ben je akkerbouwer en wil je weten hoe groenbemesters kunnen bijdragen aan een gezondere bodem en minder kunstmestgebruik? Kom dan naar de Agro-Carrouselbijeenkomst op woensdag 6 september 2023 in Bergentheim.

In de ochtend krijg je meer informatie over de voordelen van kruidenrijk grasland en groenbemesters en over het project ‘1001ha’. Vanuit dit project krijgen boeren korting op de zaadmengsels zodat ze laagdrempelig kunnen experimenteren. De gemeente Hardenberg doet mee aan deze actie.

Na de lunch gaan we kijken naar de praktijk op de locatie van V.O.F Peltjes, waar Güttler een demonstratie zal geven van de Güttler Greenmaster. Ook zal Qlobel een demonstratie geven van het zaaien met behulp van drones.

 

LOCATIE & TIJDSTIP

Voor het ochtendprogramma (incl. lunch) van 10.00 – 12.45 uur zijn we te gast bij:
Veenlust, Kanaalweg-west 78 in Bergentheim

Voor het middagprogramma van 13.00 – 15.00 uur zijn we te gast op de praktijklocatie van:
VOF Peltjes, van Roijensweg 51 in Bergentheim


KOM LANGS!

Laat je informeren en inspireren tijdens deze Agro-Carrousel. De toegang is gratis en vooraf aanmelden verplicht. Bij het aanmelden kun je aangeven of je bij de hele bijeenkomst of bij een deel aanwezig zult zijn. Meld je hier aan.

 

PROGRAMMA

10.00 uur            Inloop bij Veenlust, Kanaalweg-west 78 in Bergentheim
10.15 uur            Welkom en start programma

  • Informatie over project ‘1001ha’ – door Urgenda: Project waarbij de gemeente Hardenberg korting geeft op zaaizaad (max 3 ha.).
  • Lagere kosten door samenwerking met de natuur – door Pure Graze
  • Presentatie over de (on)mogelijkheden van kruidenmengsels.
  • Positieve effecten van groenbemesters – door DSV zaden: Het begint bij de bodem! Wat is de impact van soortenrijke groenbemesters en soortenrijk grasland.
  • Toelichting op de praktijklocatie

12.00 uur            Lunch bij Veenlust
13.00 uur           Praktijklocatie bij VOF Peltjes, van Roijensweg 51 in Bergentheim

  • Zaaidemo‘s door Güttler en Qlobel
  • Bezoek saladebuffet: Toelichting door Arjan Peltjes en Niek Bloemendal van Pure Graze.

15.00 uur            Afronding

 

PRAKTISCHE INFO

Ieder rijdt met eigen vervoer naar de praktijklocatie van VOF Peltjes en je kunt bij aanmelden aangeven of je bij de hele bijeenkomst of bij een deel aanwezig zult zijn. Heb je nog vragen of wil je meer informatie over de Agro-Carrousel? Neem dan contact op met Stimulander Diane Stap, via 06-83 52 51 16 of dstap@stimuland.nl.