Blog

14 oktober 2020

Lilian van Uhm is namens Stimuland onder andere projectleider van Route2050, een project waarin jonge boeren geholpen worden om hun bedrijf toekomstbestendig te maken. Na jaren in de stad te hebben gewoond, is ze nu zelf gesetteld op een melkveebedrijf. Af en toe schrijft ze over de grote en kleine dingen in het leven, die haar verbazen of verwonderen.

Wat drink jij als je thuiskomt van het sporten? Persoonlijk grijp ik altijd naar mijn fles met water. Maar blijkbaar is water helemaal niet het beste middel om je vochtbalans op peil te houden.

Je kan in plaats van water net zo goed een biertje of een kopje koffie drinken om je vochtbalans op peil te houden (even los van de alcohol en de calorieën ;-)). Maar het allerbeste hydraterende drankje is gewoon melk las ik laatst.

Melk heeft een hydratatiefactor van liefst 1,5 en dat is véél hoger dan de hydratatiefactor van 1,0 van water!  Ik vind het als kersverse boerin (melkveehoudster) in ieder geval heel fijn om te lezen dat wat wij produceren, melk, zo goed is! Dus de volgende keer na het sporten een glaasje melk?

Bronnen:
https://wibnet.nl/mens/bier-hydrateert-net-zo-goed-als-water
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26702122/

Lees ook ‘in plaats van in de kroeg sta ik nu in de stal’ van Lilian