Maak kennis met onze nieuwe collega Liset Bakker

Vorig jaar leerden we Liset al kennen tijdens haar stageperiode bij ons. Dat is ons allebei zo goed bevallen, dat Liset sinds 1 september 2022 onze nieuwe projectmedewerker is. Vanuit haar International Development Studies en haar master Climate Science aan de Universiteit in Wageningen, brengt Liset waardevolle kennis mee.

‘De ontwikkelingsstudie was erg sociaalgericht met vakken als sociologie en economie en daarin mistte ik de bètakant. Daarom heb ik daarna nog de master Climate Science gedaan waarin deze kant meer belicht werd’, licht Liset haar studiekeuze toe. In haar studies heeft Liset onder andere gekeken naar de invloed klimaatverandering op de landbouw en het platteland. Ze sloot haar studie af met een scriptie over de toekomst van de melkveehouderij in Nederland.

Liset groeide op in Meppel waar ze regelmatig te vinden was op de boerderij van haar opa en oma. Haar hart ging al vroeg uit naar paarden en tot haar 21ste heeft ze bij de jeugd op het hoogste niveau gereden, nu is ze actief in de subtop. ‘Ik heb een eigen paard dat ik zelf tot dit niveau heb opgeleid’, vertelt ze met een grote glimlach. ‘Daarnaast geef ik dressuurlessen en ook mentale sporttraining aan mbo- en hbo-studenten die een paardgerelateerde opleiding volgen. Ik zou mijn hele dag kunnen vullen met paarden terwijl ik er zelf maar één heb’, schetst ze lachend haar liefde voor paarden.

‘Ik kijk er naar uit om bij Stimuland verder aan de slag te gaan met plattelandsontwikkeling en klimaatadaptatie en met bestuursondersteuning voor Plattelands Jongeren Gelderland. Want het zijn stuk voor stuk onderwerpen en doelgroepen waarin ik geïnteresseerd ben. Wat ik verder waardeer aan Stimuland, is dat ze duidelijk een eigen standpunt inneemt over onderwerpen en ik voel de vrijheid om ook mijn eigen standpunt te bepalen. Meningen of antwoorden worden niet voorgekauwd maar ontstaan door veel met elkaar te sparren over wat de beste oplossing of aanpak is. Dat maakt het spannend en het maakt Stimuland tot een goede partij voor het aanpakken van uitdagende onderwerpen op het platteland.’

Meer lezen over Liset? Bekijk dan haar persoonlijke teampagina.