Groene Karavaan trekt door Overijssel!

De Groene Karavaan trekt langs vier regio’s binnen de provincie Overijsel en in elke editie is er een programma vol activiteiten. De aftrap van de Groene Karavaan in Salland was op 29 oktober met een Wilde Stadcafé in Deventer.

De Groene Karavaan wil de inwoners van Overijssel graag laten zien hoe je natuur kunt beleven en wat natuur voor je kan betekenen. Het programma is een initiatief van Natuur voor Elkaar; het provinciale netwerk waarin 25 partners samen handen en voeten geven aan het natuurbeleid in Overijssel. Het woord karavaan zegt het al: er wordt rondgetrokken door Overijssel met workshops en inspirerende activiteiten om de natuur dichterbij mensen te brengen.

 

Veel verschillende activiteiten

De Groene Karavaan trekt langs vier regio’s binnen de provincie Overijsel en in elke editie is er een programma vol activiteiten. De aftrap van de Groene Karavaan in Salland was op 29 oktober met een Wilde Stadcafé in Deventer. Hier werden de heilzame kwaliteiten van de natuur gevierd tijdens een avond vol interessante verhalen, mooie muziek en groene inspiratie. In de twee daaropvolgende weken kan iedereen meedoen aan andere inspirerende ontmoetingen en activiteiten. Je kunt op pad of aan het werk in de natuur of luisteren naar lezingen. Voor kinderen is er een workshop over eten uit de natuur. Er zijn bijeenkomsten over natuurvriendelijk bouwen en je kunt wandelen langs de IJssel om meer te leren over het landschap.

 

Afsluitende infomarkt ‘In Groene Doen’

In Salland sluit de Groene Karavaan af op 12 november met de vrij toegankelijke infomarkt ‘In Groene Doen’. Je kunt hier kennismaken met een kleurrijke verzameling van vraag en aanbod over groen en duurzaamheid in de regio Salland. Er zijn infotafels, workshops, excursies, dialogen en producten. Bekijk het volledige programma op www.groenekaravaanoverijssel.nl. Daar zie je ook wanneer de Groene Karavaan door de andere regio’s trekt, te beginnen met het Vechtdal van 28 januari tot 11 februari 2023.

 

Heb je ideeën?

Vanuit Stimuland bieden we ondersteuning bij de uitvoering van dit project. Heb je ideeën voor, of vragen over de Groene Karavaan? Neem dan contact op met Inez Satter, campaigner van de Groene Karavaan, via 06-82 09 01 95 of isatter@stimuland.nl.