Debatavond ‘Leefbaar Platteland’ Overijssel

Op 15 maart 2023 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de waterschappen. Deze verkiezingen zijn voor de agrarische sector en de plattelandsbewoners belangrijker dan ooit, gezien alle actuele ontwikkelingen en de impact daarvan op het platteland. In aanloop naar deze verkiezingen organiseren Stimuland, LTO Noord en het Overijssels Agrarisch Jongeren Kontakt (OAJK) daarom een verkiezingsdebat met als thema ‘Leefbaar Platteland’.  

Laat je stem horen!

Wil je weten wat de meningen van de verschillende politieke partijen zijn ten aanzien van een leefbaar platteland of heb je hier zelf goede ideeën over? Dan is deze debatavond dé kans om je te laten informeren en je stem te laten horen. Mis het dus niet en meld je hier aan!

Donderdagavond 9 maart 2023
Kulturhus Hoge Hexel, Nieuwe Schoolweg 5, 7645 AV Hoge Hexel
De inloop is vanaf 19.30 uur, het debat start om 20.00 uur.

 

Actuele plattelandsthema’s

Diverse provinciale politieke partijen gaan met elkaar in discussie over actuele thema’s. Want in Overijssel speelt van alles in relatie tot een leefbaar platteland. Denk aan grondgebruik, waterbeheer of de kansen rondom duurzame energie. De provincies hebben een hele bepalende rol hoe deze thema’s worden ingevuld de komende jaren. Het gaat dus over heel veel onderwerpen, die de debaters onder leiding van Chantal Everaardt (van RTV Oost) via een aantal stellingen zullen verdedigen. Wil je weten wat de meningen van de verschillende partijen zijn, om jóuw keuze te maken? Kom dan naar het verkiezingsdebat, over ons leefbare platteland, de agrarische sector en jouw toekomst!