Congres Toekomst van Vrijwilligerswerk

Werk jij als professional regelmatig met vrijwilligers? Dan is het congres Toekomst voor Vrijwilligerswerk, dat op 27 oktober wordt georganiseerd, echt iets voor jou! Het belooft een zinderende dag te worden, vol inspirerende sprekers en gasten. En het is dé kans voor jou als professional om je stem te laten horen en met bestuurders na te denken over kansen en oplossingen binnen vrijwilligerswerk in Overijssel. Mis het dus niet!

Datum & tijdstip: 27 oktober 2022 van 9:30 tot 14:00 uur
Locatie: MFA De Belte, Nieuw Heeten

Heb je nog niet aangemeld? Dat kan via deze link!

Uitdagingen binnen het vrijwilligerswerk
Aan de hand van thema’s en aanbevelingen uit het onderzoeksrapport ‘Vrijwilligers cruciale krachten Overijssel’ gaan we met elkaar in debat over de toekomst van vrijwilligerswerk in Overijssel. In de ochtend zijn er verschillende interessante themasessies waar jij als professional jouw input aan kunt leveren en/of aanvullende kennis kunt opdoen over de thema’s. In twee rondes komen onderstaande thema’s aan bod:

  • De nieuwe generatie
  • Ondersteuningsaanbod voor besturen en organisaties
  • Bestuurlijke vrijwilligers
  • Verschuivende zorg: het schuurt

Na de lunch is het tijd voor een constructief debat waarbij statenleden, professionals en organisaties met elkaar gaan nadenken over hoe we concreet kunnen omgaan met de uitdagingen die spelen in vrijwilligerswerk in Overijssel. Samen willen we bouwstenen creëren waarop een nieuwe samenwerking kan ontstaan.

Denk en praat mee
Meer informatie over het programma, de sprekers en de themasessie vind je hier (link). Bedenk vooraf alvast bij welke themasessie jij zeker aanwezig wilt zijn. Op de dag zelf krijg je de mogelijkheid om deze keus te maken, dus zorg ervoor dat je op tijd bent om jouw plek te bemachtigen!