Duidelijke toekomst voor jouw erf - dankzij de erfcoach

Ook jij als inwoner van het prachtige Overijsselse buitengebied loopt vast met vragen rond. Waar wil ik over 10 jaar staan met mijn bedrijf? Wat kan ik met die oude schuur? Hoe kan ik een betere relatie krijgen met de andere erfbewoners? De erfcoaches van Stimuland denken graag mee met jou als agrariër, particulier of ondernemer in het buitengebied.

De toekomst van jouw erf, een erf dat past bij jou, de eventuele andere erfbewoners, de omgeving en regelgeving. Deze onderwerpen staan centraal tijdens de gesprekken met de erfcoach. Jij zet de stappen en bepaalt het tempo. Ondertussen profiteer je van het brede netwerk en de kennis van de erfcoach die jou kan helpen om jouw ideeën verder te ontwikkelen en nog belangrijker: te realiseren. Dankzij creatieve ideeën en scherpe vragen krijg jij duidelijk in beeld wat wel of juist niet past. Een gesprek met een erfcoach kan als je nog niet precies weet wat je wilt. Maar ook als je middenin een verandering zit, is het prettig als de onafhankelijke erfcoach met je meedenkt.

Praten over jouw zorgen
Gewoon even je hart luchten. Ook daarvoor is alle ruimte bij de erfcoach, want wat kan er veel op je afkomen als erfeigenaar. Of het nu gaat om bedrijfsovername, stoppen met jouw bedrijf, of samenleven met meerdere mensen op hetzelfde erf. Omstandigheden die veel impact op je kunnen hebben. Erover praten helpt. Onze erfcoaches hebben hier veel ervaring mee en komen graag bij je aan de keukentafel voor een vertrouwelijk gesprek.

> Ik heb ideeën voor mijn erf, wat mag er op mijn locatie?
> Ik wil mijn eigen stroom opwekken, wat is daarin mogelijk?
> Ik denk erover om mijn agrarisch bedrijf te stoppen, waar moet ik aan denken?
> Ik maak mij zorgen over mijn financiële situatie, wie kan mij helpen?
> Hoe kan ik asbestsanering het beste aanpakken?
> Welke herbestemming is mogelijk voor mijn landbouwgrond?
> Ik vind het ingewikkeld om samen met mijn (schoon)ouders op het erf te wonen, wat helpt mij?
> Wat kan ik met die oude schuur?
> Welke subsidies zijn er beschikbaar voor transitie of verduurzaming van mijn erf?
> Ik lig wakker door de regelgeving, hoe kan ik hier mee omgaan?

Herkenbaar, of heb je soortgelijke vragen? Dan is een vrijblijvend gesprek met de erfcoach iets voor jou!

 

ONZE ERFCOACHES STAAN VOOR JE KLAAR

Op basis van je vraag komt de erfcoach bij je langs voor een gesprek aan de keukentafel. Samen bekijken we wat jou verder kan helpen.
De onafhankelijke erfcoaches van Stimuland hebben een zeer breed netwerk en weten van alle thema’s die er spelen op jouw erf iets af. Van biodiversiteit tot bedrijfsovername, van asbest tot vergunningen en van nevenactiviteiten tot aan vrijkomende agrarische bebouwing. Door nauwe contacten met de gemeente en provincie kan een erfcoach je verbinden met de juiste mensen. Voor nieuwe ideeën, verrassende inzichten én duidelijke antwoorden. En dat allemaal onafhankelijk, vertrouwelijk en gratis. Vanuit Stimuland staan deze erfcoaches graag voor je klaar:


Linda Baarslag: brede kennis
“Dankzij mijn brede ervaring met zowel dierlijke als plantaardige sectoren, in de periferie,en in de gebiedsontwikkeling weet ik welke thema’s er spelen op jouw erf. Breder kijken, goed luisteren en de juiste vragen stellen, zodat jij scherp voor ogen krijgt wat jij eigenlijk wilt en wat bij jou past. Dat vind ik belangrijk. Alle ruimte voor jouw verhaal, creatieve kansen tijdens een toegankelijk en open gesprek. Ik kom er graag voor bij je langs!”
M
06 82 16 14 93 | M lbaarslag@stimuland.nl


Hendry van Ittersum: realistische blik
“Als voormalig melkveehouder weet ik hoe het is om boer te zijn, wat er komt kijken bij bedrijfsontwikkeling, maar ook het beëindigen van agrarische activiteiten. Ik ken alle kanten van de medaille. Voor een nuchter, realistisch en eerlijk gesprek ben je bij mij aan het juiste adres. Openheid, rust en aandacht voor jouw verhaal, dat kenmerkt mijn gesprekken als erfcoach. Ik laat het je graag ervaren tijdens een kop koffie aan jouw keukentafel.”
M 06 57 05 98 30 |  hvanittersum@stimuland.nl


Jacqueline van Zeist: menselijke maat
“Vanuit mijn achtergrond als milieukundige en procesbegeleider landelijk gebied en als trainer en menskundig begeleider, heb ik veel ervaring op het gebied van ontwikkel- en veranderprocessen. Ik loop graag een stukje met je op, om samen te verkennen wat er nou precies speelt, wat je zou willen en welke obstakels je tegenkomt. Vanuit verbinding en vertrouwen help ik je graag bij het vinden van duurzaam perspectief voor de toekomst.”
M 06 82 16 14 93 | M jvanzeist@stimuland.nl


Zo werkt erfcoaching
Ben je erfeigenaar in de gemeente Dalfsen, Hardenberg, Hof van Twente, Raalte of Staphorst? Dan zijn gesprekken met de erfcoach van Stimuland gratis, dankzij vergoeding vanuit de provincie. Ook in andere plaatsen zijn er vaak mogelijkheden, vraag de erfcoach hier gerust naar. Het aantal gesprekken is afhankelijk van je vragen en bepaal je samen. Aanmelden kan simpel en snel telefonisch, per mail of met een appje naar de erfcoaches Linda, Hendry of Jacqueline.

 

Download en lees hier de informatieflyer