Jacqueline van Zeist

erfcoach, senior projectmedewerker

We moeten het samen doen!

Vanuit haar achtergrond als milieukundige en procesbegeleider landelijk gebied en als trainer en menskundig begeleider, heeft Jacqueline veel ervaring op het gebied van ontwikkel- en veranderprocessen. In haar werk als erfcoach en senior projectmedewerker werkt Jacqueline het liefst in verbinding met mensen, aan ontwikkeling van onderop.

 

Jacqueline groeide op de Veluwe op, waar ze als tweejarige peuter al tussen de koeien van oma liep. ‘Er stroomt agrarisch bloed door mijn aderen’, lacht ze bij de herinneringen aan vroeger. ‘Al op de basisschool wist ik dat ik boer wilde worden, maar uiteindelijk werd ik dit niet.’ Wel volgde er een loopbaan als milieukundige en procesbegeleider landelijk gebied binnen de rijksoverheid, het bedrijfsleven en diverse kleine NGO’s. In 2006 maakte Jacqueline de keuze om minder met beleid en meer, met en voor mensen te werken als menskundig begeleider en trainer. Jacqueline houdt zichtbaar van dit werk, maar haar liefde voor de agrarische sector en het platteland is ook diepgeworteld.

 

In haar functie als erfcoach en senior projectmedewerker komen beiden samen. ‘Door de jaren heen leerde ik dat niet alles ‘tekentafeltechnisch’ op te lossen is en dat het noodzakelijk is om de mensen die bij een project betrokken zijn, écht te ontmoeten, te spreken en met ze te verbinden. Want het is duurzamer om vanuit verbinding en van onderop iets met mensen te organiseren. Bovendien hangt alles met elkaar samen en moeten we het dus samen doen! Daarbij spreekt de dynamiek en slagkracht van Stimuland me erg aan.’