Vechtdal Agro-carrousel: Winst met waterstof en/of zekerheid met zon - Stimuland

Vechtdal Agro-Carrousel Winst met waterstof en/of zekerheid met zon

Veel agrarische ondernemers zoeken naar mogelijkheden om zelf energie op te wekken en op te slaan, zodat ze hun bedrijf kunnen verduurzamen, kunnen besparen op de energiekosten en minder afhankelijk worden van het energienet. Rondom dit actuele thema organiseren wij, in opdracht van de gemeenten Hardenberg en Ommen, een Vechtdal Agro-Carrousel op woensdag 10 april 2024.

Wat is de stand van zaken met betrekking tot waterstoftechniek in de landbouw? Hoe gaat het telen van gewassen en de opwekking van zonne-energie op één perceel samen? En hoe kun je een overschot aan opgewekte energie opslaan en slimmer gebruiken? Dat en meer zal tijdens deze Vechtdal Agro-Carrousel aan de orde komen.

 

LOCATIE & TIJDSTIP

Locatie: We zijn te gast bij Terra Nova Vechtdal, Nieuwlandweg 2a in Ane
Tijd: 12.45 uur tot 15.30 uur

MELD JE HIER AAN
Toegang is gratis! Wel waarderen we je aanmelding vooraf.

 

PROGRAMMA

12.45 uur  Inloop

13.00 uur   Welkom & start programma

  • Waterstoftechniek in de landbouw – Ariën Verwey, New Holland
    In 2020 werden de eerste New Holland-trekkers met waterstoftoevoeging gepresenteerd. Sindsdien heeft de ontwikkeling niet stil gestaan en Ariën deelt de stand van zaken.
  • Gewassen telen en zonne-energie opwekken – Martijn van der Pouw, Statkraft
    Martijn vertelt meer over agri-PV; een techniek waarbij je zonnepanelen en het telen van gewassen op hetzelfde perceel kunt combineren.
  • Slim gebruik en opslag van opgewekte energieRients Hijma, LTO Noord
    Hoe kun je de opgewekte energie slim gebruiken en opslaan en daardoor nog duurzamer en onafhankelijker worden? Rients maakt daarbij vooral ook de vertaalslag naar de praktijk.

15.30 uur   Afsluiting met een drankje

Wij organiseren deze Vechtdal Agro-Carrousel in opdracht van de gemeenten Hardenberg en Ommen. Heb je nog vragen of wil je meer informatie over de Vechtdal Agro-Carrousel? Neem dan contact op met Stimulander Lilian van Uhm, via 06-30 18 88 00 of lvanuhm@stimuland.nl.