Symposium Inclusief Overijssel

Wil jij aan de slag met inclusie en diversiteit in jouw (directe) omgeving en heb je hier concrete ideeën of kennis over? Dan is het symposium Inclusief Overijssel echt iets voor jou! Je maakt er kennis met inspirerende voorbeelden en kijkt samen met anderen hoe we Overijssel nóg toegankelijker kunnen maken.

Inclusieve samenleving zonder fysieke of sociale beperkingen

In een inclusieve samenleving zonder fysieke of sociale beperkingen doet en telt iedereen mee. Zodat iedereen een fijn sociaal leven heeft. Het betekent ook dat we allemaal op onze eigen manier bijdragen aan veiligheid en acceptatie in de samenleving. En dat we bereid zijn ons over verschillen heen te zetten en om te kijken naar de ander.

Datum & tijd: 17 november 2022 van 13:00 – 17:00 uur
Locatie: Hoftheater, Voorhof 2 in Raalte

Meld je direct aan via deze aanmeldlink.

 

Delen van kennis en inspirerende voorbeelden

Rick Brink, kwartiermaker diversiteit en inclusie, presenteert zijn bevindingen die hij op dit moment ophaalt bij de Overijsselse gemeenten. Wat doen zij op het gebied van diversiteit en inclusie? Wat gaat goed? Wat kan beter en waar kunnen we ook vooral van elkaar leren. Bekijk hier de video van Rick Brink. Verder zijn er twee workshoprondes waarin verschillende organisaties hun kennis en ervaringen ten aanzien van diverse thema’s delen.

 • Workshop Vizier
  Afgaan op vooroordelen en in hokjes denken. Hoe voorkom je dat?
 • Workshop Het Gehandicapte Kind/Jantje Beton
  Hoe zorg je ervoor dat alle kinderen mee kunnen doen in de samenleving?
 • Workshop LHBTIQA+ gemeente Steenwijkerland
  Hoe borg je de LHBTIQA+ doelgroep op een goede manier in de samenleving?
 • Workshop gemeente Hengelo
  Hoe maak je concrete actieplannen als het gaat om diversiteit en inclusie?

Meer informatie over het programma en de workshops vind je hier.

 

Denk en praat mee

In het afsluitende panelgesprek door Rick Brink met ervaringsdeskundigen en beleidsmakers blikken we terug op de dag en kijken we vooral vooruit naar de stappen die nog gezet moeten worden. Hoe zorgen we er samen voor dat Overijssel de meest inclusieve provincie wordt? Denk en praat hierover mee!