Manager programma’s en projecten / adjunct-directeur

Stimuland is een onafhankelijke stichting en non-profit organisatie die zich sterk maakt voor een vitaal platteland. We richten ons op een duurzame, perspectiefvolle agrarische sector en op de leefbaarheid in buurtschappen, dorpen en wijken. Dit doen wij in opdracht van en samen met bewoners, agrariërs, provincies, gemeenten, waterschappen, natuurbeheerders en andere organisaties.

Onze kracht ligt in het verbinden en activeren van ontwikkeling vanuit een onafhankelijke rol. We brengen energie, we verbinden ambities, kennis en mensen en we denken buiten de gebaande paden. Wij willen méér achterlaten dan alleen een projectresultaat. Vanwege de groei en doorontwikkeling van onze organisatie zoeken we een manager programma’s en projecten / adjunct-directeur.

VOOR WIE?

Stimuland is een non-profit organisatie die zich richt op een duurzame agrarische sector en op de leefbaarheid in buurtschappen, dorpen en wijken. Als manager programma’s en projecten / adjunct directeur ga je met het nieuw te vormen MT en samen met een energiek team, werken aan duurzame (gebieds) ontwikkelingen met maatschappelijke impact voor de bewoners en agrarische ondernemers op het platteland.

 

WAT GA JE DOEN?

Als manager programma’s en projecten / adjunct-directeur ga je samen met het nieuw te vormen management team (MT) en met een energiek team, werken aan duurzame (gebieds)ontwikkelingen met maatschappelijke impact voor de bewoners en agrarische ondernemers op het platteland.

Je weet wat er speelt op het platteland en kent de uitdagende opgaven die er zijn op het gebied van stikstof, klimaat, waterkwaliteit, biodiversiteit, als ook de brede welvaart. Denk bij het laatste aan bijvoorbeeld sociale voorzieningen, werkgelegenheid, woningaanbod en vrijkomende agrarische bebouwing. Deze vraagstukken krijgen vorm in gebiedsontwikkelingen en -processen waarin wij als onafhankelijke partij een belangrijke rol hebben.

Je bent verantwoordelijk voor het primaire (bedrijfs)proces en de interne aansturing van de organisatie. Je zorgt ervoor dat de ongeveer 125 projecten per jaar efficiënt en effectief verlopen en jij houdt je bezig met strategische inzet van de medewerkers in deze projecten. Daarnaast ben je ook direct leidinggevende van een aantal projectmanagers en -medewerkers. Naast de operationele verantwoordelijkheid voor de projectorganisatie ben je als adjunct-directeur de plaatsvervanger van de directeur-bestuurder. Verder zul je ook bezig zijn met het acquireren en leiden van projecten.

 

Taken en verantwoordelijkheden:
 • Je bent verantwoordelijk voor het primaire (bedrijfs)proces van Stimuland en de interne, operationele processen.
 • Je zorgt voor een correcte en efficiënte sturing op, en uitvoering van de lopende projecten.
 • Je organiseert een adequate projectadministratie [rapportage, dossiers, facturatie, etc.].
 • Je bent als onderdeel van het MT medeverantwoordelijk voor de positionering en integrale prestatie van Stimuland en je bent als adjunct-directeur de vervanger van de directeur-bestuurder.
 • Naast je leiderschaps- en coördinatietaken, neem je ook de leiding over een aantal complexe en omvangrijke projecten. Hierbij speel je een sleutelrol van de ontwikkeling, tot de realisatie van deze projecten.

 

ONS AANBOD

Wij bieden je een heel afwisselende en uitdagende managementfunctie voor minimaal 32 uur, maar het liefst op fulltime basis. Je gaat operationeel leidinggeven aan een krachtig en dynamisch team in een omgeving die veel uitdagingen biedt. De rol van adjunct-directeur geeft een unieke mogelijkheid om te werken aan meer ‘general managementervaring’. Er is binnen onze organisatie veel ruimte voor eigen initiatief en doorontwikkeling. Bovendien krijg je de mogelijkheid om thuis en flexibel te werken. Je kunt onderdeel worden, en drijvende kracht zijn, van de toekomstige groei en ontwikkelingen van Stimuland.

 

KANDIDAAT PROFIEL

Als manager programma’s en projecten / adjunct-directeur heb je leidinggevende kwaliteiten, ben je enthousiast, verbindend, analytisch en innovatief. Je beschikt over ondernemende vaardigheden, kan goede afwegingen maken tussen kwaliteit, tijd, kosten en projectdoelen en je hebt een echte hands-on mentaliteit.

 

Functie-eisen:
 • Relevante, afgeronde hbo+ of wo-opleiding
 • Langjarige ervaring met project- en programmamanagement
 • 5 jaar aantoonbare werkervaring in een vergelijkbare, leidinggevende functie [MT]
 • In staat om op een enthousiaste manier het team te motiveren en beter te maken
 • Organisatie-sensitief, daadkrachtig, communicatief ijzersterk en resultaatgericht
 • Je bent in staat om snel en effectief een adequaat netwerk in te richten [provincies, gemeente, waterschappen, etc.]
 • Je bent politiek-bestuurlijk sensitief en bent uitstekend op de hoogte van de politieke en maatschappelijke ontwikkelingen en vraagstukken in het landelijk gebied.
 • Je draagt graag bij aan een vitaal platteland

 

STANDPLAATS

Vilsteren, home office

 

Enthousiast?

Stimuland heeft de werving & selectieprocedure voor deze vacature exclusief uitbesteed aan Nomilk2day. Indien je je herkent in het profiel, dan ontvangen we heel graag jouw motivatie en cv op jan.elderink@nomilk2day.nl t.a.v. Jan Elderink. Je hoeft niet voor een specifieke datum te reageren, maar liefst wel zo snel mogelijk. Met geschikte kandidaten gaan we namelijk gelijk in gesprek. Ook voor meer informatie over de inhoud van de functie of over de procedure kun je bij hem terecht. Jan is telefonisch te bereiken op 06 51 59 73 47. Kijk voor meer informatie over onze organisatie op onze site of bekijk de video.