Gezocht: akkerbouwers voor stuurgroep DPA

BO Akkerbouw is bezig een stuurgroep voor het DPA te vormen. Deze stuurgroep van akkerbouwers gaat de koers van het DPA bepalen. Heeft u interesse in deze rol? Meld u dan snel aan bij coördinator kennis van BO Akkerbouw Lotte van Dueren den Hollander.

Het DPA is sinds 2020 actief als praktijknetwerk van en voor akkerbouwers. Van begin af aan is een bottom-up aanpak binnen het DPA het uitgangspunt geweest. Tegelijkertijd blijkt er in de praktijk behoefte aan kaders om binnen te werken. De bedoeling is dat een stuurgroep van ongeveer zes akkerbouwers, verspreid over Nederland, gaat bepalen hoe het DPA moet functioneren.

De stuurgroep valt onder de vlag van BO Akkerbouw. Samen met BO Akkerbouw en Stichting Stimuland (coördinator van de ondernemersgroepen binnen het DPA) maakt de stuurgroep keuzes over het reilen en zeilen binnen het netwerk. Mogelijke thema’s zijn de focusonderwerpen binnen het DPA, de begeleiding van de ondernemersgroepen en de eigen bijdrage. De leden van de stuurgroep komen zo’n twee keer per jaar bijeen, fysiek of digitaal. Daarnaast zal af en toe een beroep op hen gedaan worden om mee te denken over actuele zaken.