Agro-Carrousel over levensduur koe en stikstof strippen

Ben je agrarisch ondernemer en wil je vrijblijvend kennis opdoen over actuele en toekomstgerichte onderwerpen? Kom dan naar de Agro-Carrouselbijeenkomsten bij collega-ondernemers. Op woensdagavond 30 november 2022 is de bijeenkomst ‘Verlengen levensduur koe; wat levert dat op?’, bij melkveebedrijf Vetker-Grevelman in Lutten. En op woensdag 14 december is de excursie met als thema: ‘Stikstof strippen, alternatief voor derogatie?’, waarbij twee melkveebedrijven worden bezocht.

Te gast bij collega-ondernemer

De Agro-Carrouselbijeenkomsten hebben een vaste opzet. Ze worden georganiseerd bij een agrarische ondernemer die vertelt over zijn ervaringen en waarom hij bepaalde keuzes heeft gemaakt. Daarnaast delen experts meer informatie en inzichten over het betreffende onderwerp en is er ruimte om ervaringen uit te wisselen.

 

Levensduurverlenging koe – 30 november 2022

Levensduurverlenging van de koe is een actueel thema. Wat is de impact van levensduurverlenging op de gezondheid van de koe en op jouw bedrijf? En wat levert het op? Hans en Herma Vetker-Grevelman vertellen over hun bedrijfsvoering en geven een rondleiding op hun bedrijf. Aansluitend deelt Hans Dirksen van DMS zijn kennis en feitelijk inzichten op basis van relevante data uit heel het land. Hier vind je meer informatie en kun je je aanmelden.

 

Stikstof strippen – 14 december 2022


Het zal niemand ontgaan zijn dat er veel gaande is rondom derogatie en stikstof. Daarom wordt er een excursie georganiseerd naar ondernemers die met hun technische innovaties inspelen op deze ontwikkelingen:

  • Hans Nijkamp in Bathmen is in 2019 gestart met een mestvergister, met een nageschakelde ammoniakstripper die struviet produceert (magnesium-ammonium-fosfaat). Het biogas wordt via een biogasleiding geleverd aan enkele fabrieken in Deventer.
  • Gerjan Roetert in Wesepe is in 2021 gestart met een stikstofkraker van JOZ. Het is het eerste prototype dat samen met JOZ ter plekke verder wordt ontwikkeld. Daarnaast maken ze op hun bedrijf al geruime tijd geen gebruik meer van derogatie.

Tussen de bezoeken door is er een lunch, waarbij er ook ruimte is om kennis en inzichten met elkaar te delen. Hier vind je meer informatie en kun je je aanmelden.

 

Je bent welkom!


De Agro-Carrousel wordt georganiseerd door het Ondernemershuis Vechtdal, in samenwerking met Stimuland, en je bent van harte welkom. Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Diane Stap, Agro & Foodadviseur van het Ondernemershuis, via 06-22 93 01 09 of diane@ondernemershuisvechtdal.nl.