Agro-Carrousel Pluimveesector

Kom op woensdag 1 november naar de Agro-carrousel met als thema: Ontwikkelingen in de pluimveesector.

De pluimveesector is in het Vechtdal goed vertegenwoordigd met zowel bedrijven in de vleessector als in de legsector. Als pluimveehouder sta je voor verschillende uitdagingen die betrekking hebben op duurzaamheid, dierenwelzijn, voedselveiligheid, marktontwikkelingen en regelgeving. Daarom organiseren wij op woensdag 1 november 2023 een Agro-Carrousel die in het teken staat van de pluimveesector. Je hoort meer over de ontwikkelingen in de sector en collega-pluimveehouders vertellen over de keuzes die zij gemaakt hebben. Door onderling ervaringen en inzichten uit te wisselen, leren we van elkaar.

 

LOCATIE & TIJDSTIP

We zijn te gast bij melkveebedrijf Zandman
Adres: Marsdijk 4 in Beerze
Tijd: 18.30 uur tot 20.30 uur

 

KOM LANGS!

Laat je informeren en inspireren tijdens deze Agro-Carrousel. De toegang is gratis. Wel waarderen we je aanmelding vooraf, voor een goede voorbereiding. Meld je hier aan.

 

PROGRAMMA

18.30 uur            Inloop
19.00 uur            Welkom
19.10 uur            Start programma

  • Bart-Jan Oplaat, voorzitter NVP
    Bart-Jan is voorzitter van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) en hij vertelt meer over de stand van zaken en de toekomstverwachtingen voor de pluimveesector in Nederland.
  • Roy Tomesen, pluimveehouder
    Roy is de 4e generatie pluimveehouder op zijn bedrijf in Doetinchem. Zij zijn steeds op zoek naar manieren om duurzamer te werken en te produceren. Zo gebruiken ze overtollig brood als voer en leveren ze eieren aan de bakker.
  • Alrik Visscher, pluimveehouder
    Alrik is pluimveehouder in Dalfsen. Een paar jaar geleden nam hij een nieuwe biologische leghennenstal in gebruik en bouwde hij twee stallen om voor het Beter Leven keurmerk. Waarom maakte hij deze keuzes en wat zijn de ervaringen?

20.30 uur    Afsluiting met een hapje en drankje

Heb je nog vragen of wil je meer informatie over de Agro-Carrousel? Neem dan contact op met Stimulander Lilian van Uhm, via 06-30 18 88 00 of lvanuhm@stimuland.nl.